Sergop Agüero (paremal) võidutabamust ei unusta jalgpallifännid ilmselt kunagi.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
18. mai 2022, 18:59

Rooney kahtlustab Cityle tiitli toonud matšis pettust: veider, et seda pole kunagi küsimärgi alla seatud

Manchester Unitedi legend Wayne Rooney arvab, et kümme aastat tagasi linnarivaalile Manchester Cityle Inglismaa meistritiitli toonud mäng on kahtlane. Praegu Derby Countyt juhendav britti häirib, et matšis juhtunut pole kordagi kahtluse alla seatud.

Mäletatavasti käis 2012. aastal võitlus liigatiitli nimel viimase mängupäevani välja. Cityl oli sarnaselt Unitediga 86 punkti, kuid neile andis eelise parem väravate vahe (+8 võrreldes linnarivaaliga). Toona Sir Alex Fergusoni juhendatav meeskond sai viimases matšis Rooney tabamusest Sunderlandi 1 : 0 võidu, ent City oli samal ajal Queens Park Rangersiga hädas. Normaalaeg oli juba täis tiksunud, ent nad olid koduplatsil 1 : 2 taga. Lõpuks tuli siiski tänu Edin Džeko teise ja Sergio Agüero neljanda üleminuti väravatest võit täielikult kaitsesse vajunud vastase üle – ja ühtlasi ka tiitel.

Rooney hinnangul saanuks aga QPRi puurilukk Paddy Kenny paremini tegutsed. Lisaks on tema meelest veider, et külalistiim lõi palli pärast 2 : 2 viigiväravat kohe vastastele.

Edasi lugemiseks: