Karel Tilgal jääb Götzises võistlemata.

Foto: Martin Ahven
Kergejõustik
19. mai 2022, 19:34

MUST PÄEV: Tilga peab vigastuse tõttu Götzise kümnevõistlusest loobuma, Rosenbergi kohal samuti küsimärk

Mitmevõistleja Karel Tilga teatas täna hommikul, et peab vigastuse tõttu loobuma järgmisel nädalavahetusel toimuvast Götzise kümnevõistlusest. Loobumise põhjuseks on Itaalia treeninglaagris saadud parema jala närvikahjustus. Õhtul tabas tagasilöök samaks etteasteks vormi timminud Kristjan Rosenbergi.

Mullu Eesti meistrivõistlustel isikliku rekordiga 8299 punkti triumfeerinud Rosenberg valmistus kella 17 paiku Tallinnas Audentese staadionil heitjate seeriavõistluse etapiks.

„Proovisin odaviske hoojooksu,“ rääkis Art Arvisto õpilane sündmuste tulipunktis viibinud Õhtulehe reporterile. „Viimasel ristsammul käis paremas põlves raks, mitte päris põlve sees, vaid küljel…“

Odaviske ajal lamas Rosenberg kõrgushüppe maandumismatil ja hoidis viga saanud kohal jääkotti. Homme hommikul kell 9 läheb ta MRI-uuringule. „Vaatame, äkki polegi midagi hullu,“ kiikas ta lootusrikkalt tulevikku.

Samas ütles Rosenberg, et eile kuulis ta veel üht halba uudist. „Olen põdenud mononukleoosi,“ avaldas ta delikaatsed terviseandmed, mis selgusid pärast vereproovi analüüsimist. „Seepärast ma ei jaksanudki hooaja esimesel kümnevõistlusel Grossetos 400 meetrit joosta. Väsimus oli sees, aga nüüd hakkas seis juba paremaks minema.“

Tilga vigastuse juured ulatuvad mitme nädala taha. „Probleem tekkis Itaalias laagris olles ning kuna see paari päevaga ei taandunud, siis otsustasin laagri varem lõpetada ja sõita Eestisse, et arstidega konsulteerida. Arstid kinnitasid, et tegemist on närvikahjustusega,“ ütles Tilga.

Sellest ajast on ta saanud jalale pidevat ravi ning seis on iga päevaga paremaks läinud. „Usun, et Götzise ajaks oleks jalg juba 100% terve, aga kuna ettevalmistus on olnud puudulik, siis tuli vastu võtta raske otsus ning võistlusest loobuda.“

Tilga hakkab valmistuma selle hooaja olulisteks võistlusteks, millised on juulis toimuv Oregoni MM ja augustis toimuv Müncheni EM. Mõlema võistluse norm on tal täidetud eelmisel aastal, mis hetkeseisuga tagab koha mõlemale võistlusele.

Götzise rahvusvahelisest mitmevõistlusest võtavad osa Eesti kümnevõistlejad Hans-Christian Hausenberg, Risto Lillemets, Kristjan Rosenberg ja Maicel Uibo.