Vips on testisõitudel varemgi Red Bulli F1-masina rooli keeranud ja võistlusnädalavahetustel käinud kaasas tiimi varusõitjana. Nüüd osaleb eestlane esmakordselt vabatreeningul.

Foto: Clive Rose / Getty Images / Red Bull Content Pool
Vormel 1
19. mai 2022, 11:59

UHKE VÄRK! Vips pääseb vabatreeningul Red Bulli rooli! (4)

Reede on Eesti autospordifännide jaoks suur päev: Red Bulli F1-tiim andis teada, et Hispaania GP esimesel vabatreeningul istub nende vormelisse Jüri Vips! Lisaks teeb Vips samas kaasa ka F2 täisnädalavahetuse.

Võistlusnädalavahetuse esimesel treeningul on juba aastaid meeskondadel olnud võimalus ühte masinasse istutada mõni noor- või varusõitja. Kasutatud on seda lahendust aga väga harva. Tänavusest hooajast tehti see tiimidele seetõttu kohustuslikuks: aasta peale peab vähemalt kahel korral vabatreeninguks nende masinasse istuma mõni noorpiloot (loe: sõitja, kes on osalenud maksimaalselt kahel GP-l).

Hispaania GP on selle kohustuse esimeseks täitmiseks igati loogiline valik. Barcelona ringrada on kogenud pilootidele üdini tuttav – seal peeti aastaid ka hooajaeelseid testisõite –, mistõttu nende väiksem kilometraaž suuri probleeme ei tohiks tekitada. Tõsi, 2022. aastaks täiesti ümber disainitud masinatega pole keegi veel Barcelonas sõitnud, aga ikkagi on seal õpitavat vähem.

„Ma ei suuda sõnadesse panna, kui tänulik neile selle võimaluse eest olen,“ edastas Vips ise Instagrami vahendusel Red Bullile tänusõnad. „Tahan tänada kõiki, kes on aidanud mind siiani.“

Esimene vabatreening algab Eesti aja järgi reedel kell 15.00 ja Vipsi juhtida on muidu Sergio Perezi istumise all olev Red Bulli RB18.

Lisaks F1 vabatreeningule ootab Vipsi Barcelonas ees ka tavaline F2-nädalavahetus: Red Bulli roolimise eel peab ta vabatreeningu ning seejärel ootab ees juba kvalifikatsioon.

Kindlasti kasutab Barcelonas noorpilooti ka Williamsi tiim, kes annab F1-ilma mekkida valitsevalt elektrivormelite maailmameistrile ja Mercedese varupiloodile Nyck de Vriesile.