Kristjan Kitsing.

Foto: Martin Ahven
Korvpall
19. mai 2022, 21:15

Taas kolmandat veerandit kohutavalt alustanud Kalev/Cramo alustas pronksiseeriat võiduga

Paf korvpalliliigas alistas Kalev/Cramo kodusaalis 85 : 75 TalTechi ning asus kolme võiduni toimuvat pronkiseeriat juhtima 1 : 0.

Teisipäeval kodumängus 73 : 82 Pärnule alla jäänud ning sellega poolfinaalseeria 2 : 3 kaotanud Kalev/Cramo alustas neljapäeval kolme võiduni toimuvaid pronksimatše. Kalevi Spordihallis alustas kodumeeskond TalTechi vastu vägevalt, sest Kristjan Kitsingu kuue silma abil said nad vähem kui kolme minutiga ette 11 : 0. Kuigi TalTech seejärel kosus, siis ilma Donovan Jacksoni ja Marcis Vitolsita mänginud Kalev/Cramo võitis avaveerandi 20 : 10.

Viimaseid nädalaid valitseva meistri nimetust kandev Kalev hoidis teisel veerandil edu, ent selle viimastel minutitel jooksis nende rünnak umbe ning nad läksid puhkama 39 : 35 eduseisus. Poolfinaalseeria viimases kolmes matšis olid kalevlased hädas eelkõige kolmandal veerandil, mis kaotati 12 : 30, 12 : 26 ja 10 : 23. Selgi korral näis korduvat sama stsenaarium, sest Erik Keeduse kahe ja Oliver Metsalu ühe kaugviske abil tegi TalTech teise poolaja alguses 11 : 2 spurdi ning pääses ette 46 : 41.

Kuid sel korral Kalev ei murdunud. Kitsingu järjestikuse seitsme silma abil taastasid nad eduseisu ning kolmanda veerandi teises pooles tulid TalTechi kolmesed rõngast tagasi. Nii oli viimase kümne minuti eel kodumeeskonna 66 : 60 eduseis. „Nagu ikka kolmanda veerandaja algus oli rabe, peame sellega vaeva nägema,“ nentis Kitsing.

Viimasel veerandil TalTech enam lähemale kui kuus silma ei jõudnud ning 85 : 75 võiduga läks Kalev/Cramo seeriat juhtima 1 : 0. Võitjate parimana 18 silma toonud Kitsing tõdes, et peale poolfinaalseeriat on vaimselt keeruline end pronksimängudes sundida. „Eesmärk oli teine, aga oleme professionaalid ja peame asjad lõpuni tegema. Peame hooaja võimalikult hästi lõpetama,“ lausus ta.

Rauno Nurger toetas Kitsingut 14 ja Tanel Kurbas 11 punktiga, Kalevi poolelt skoorisid kaheksa mängijat vähemalt kaheksa punkti. 37st kaugviskest vaid kümme tabanud TalTechi vedas Brandon Childress, kelle arvele jäi 28 punkti.

TalTechi abitreener Kris Killing polnud rahul matši algusega. „Hea, et saime puhata, aga alustasime mängu kohutavalt. Õnneks saime mingil hetkel käima, aga kui annad Cramole edu, siis on raske,“ sedastas ta.

Eelkõige jäi ülikoolisats hätta korvi all. „Meil oli oma plaan, sest teadsime, et nad on meist pikemad. Aga mängu alguses meil polnud nii palju energiat kui teisel poolajal,“ kahetses Killing, kes oli rahul kolmanda veerandiga, kus nad pääsesid viivuks ette. Aga siis pani Kalev paar kolmest kotti, nemad eksisid ja sellega läks mäng taas käest. „Võtmeks on emotsioon ja tahtmine. Meil on iga mängija oluline, kui keegi läheb lati alt, siis on raske.“