Saksamaa (pildil) ja Taani hokimehed olid valmis soojenduseks jääle liuglema, kui neil paluti tulekahju tõttu Helsingi jäähallist lahkuda.

Foto: AFP / SCANPIX
Jäähoki
20. mai 2022, 09:17

Jäähoki MMi areenil puhkes tulekahju. Saksa väravavaht: olen nüüd kõike näinud! (1)

Jäähoki maailmameistrivõistlusi võõrustavas Helsingi jäähallis puhkes eile pärastlõunal tulekahju, mis lükkas Saksamaa ja Taani vahelist mängu tunni ja 40 minuti võrra edasi.

Meeskonnad olid juba kohal ja valmis soojenduseks jääle minema, kui tuletõrjealarm tööle läks ja inimesed tuli hoonest evakueerida. Tulekahju põhjustas kesktolmuimeja süsteem, kuid Soome tuletõrjujad likvideerisid probleemi kiiresti ning kahju oli minimaalne. Ükski inimene viga ei saanud.

„Tundsime oma riietusruumis kärsahaisu ja -maitset,“ märkis Taani koondise kõneisik Claus Fonnesbech kodumaa uudistegentuurile Ritzau. „Õige varsti pärast seda paluti meil hoonest lahkuda. Mehed läksid mänguvormides õue.“

Saksa koondise väravavaht Philipp Grubauer märkis pärast mängu Ilta-Sanomatile: „Olen nüüd kõike näinud.“

Teistmoodi ettevalmistusega matši võitsid sakslased 1 : 0. Ainsa värava viskas Marc Michaelis mängu teisel kolmandikul.

„Üpris keeruline oli püsida vaimselt valmis,“ lisas Grubauer. „Kõigepealt oled jääle minemas, kuid siis pead istuma paar tundi niisama. Polnud kerge, aga leidsime tee võiduni.“

Õhtuses A-grupi mängus võitis Kanada 6 : 3 Kasahstani. B-grupis tundsid eile võidurõõmu USA ja Tšehhi, kes alistasid vastavalt 3 : 0 Suurbritannia ja 5 : 1 Läti.

Tabeliseisud (kliki pildile):