Eesti plokkvibunaiskond koosseisus Maris Tetsmann, Meeri-Marita Paas, Lisell Jäätma.

Foto: Eesti vibuliit
Spordivaria
21. mai 2022, 17:21

HEA TÖÖ: Eesti plokkvibulaskjad saavutasid MK-etapil kaks teist kohta (1)

Lõuna-Koreas toimuval MK-etapil võitis Eesti plokkvibunaiskond koosseisus Meeri-Marita Paas, Lisell Jäätma ja Maris Tetsmann hõbemedali. Kuu aega tagasi napsas sama naiskond MK-etapil Eestile ajaloo esimese medali, tol korral pronksi.

Kvalifikatsiooniringid lõpetas Eesti koondis kolmandal kohal punktisummaga 2054. Tubli tulemuse teinud eestlannad 1/8-finaali laskma ei pidanud ja 1/4-finaali duellid Mehhiko naiskonna vastu võideti tulemusega 230 : 227. Poolfinaallaskmine Türgi naiskonnaga oli tasavägine, kuid meie sportlased suutsid tugevad konkurendid alistada 224 : 223.

Finaal oli kuni kolmanda laskmisvooruni äärmiselt tasavägine, ent siis saavutas Korea naiskond edumaa ja võitis eestlannasid tulemusega 332 : 228.

Täna tegid Eesti plokkvibu tipplaskurid ajalugu ka segavõistkonnana. Teel finaali alistati väga tugevad vastased: Iraan, Kolumbia ja India. Finaalis oli vastaseks Hiina Taipei segapaar, kellele tuli alla vanduda tulemusega 144 : 148. Lisell Jäätma ja Robin Jäätma võitsid hõbemedali!

„Iga kord ei tule nii välja nagu plaanid, kaotustest saab ainult õppida. Eks hooaja algused on keerulised ja tuulistes oludes on vähe võisteldud,“ ütles Robin Jäätma.

Treener Maarika Jäätma lisas: „Erilist rahulolutunnet ei ole, matšid olid võidetavad. Naiskonna laskmisel jäime veidi ajahätta ja sellest tulenevalt tuli sisse ka lohakaid laske. Segavõistkondlikus duellis mängis väga suurt rolli tuul, mis keerutas korralikult ja millest aru saamine oli keeruline. Kuid kokkuvõtteks oli hommik edukas ja tiimide kaks hõbemedalit kõva saavutus. Eks paistab, mis individuaalsed duellid toovad. Kaks matši on veel ees.“

Individuaalselt saavutas Robin Jäätma tugevas meeste konkurentsis üheksanda koha. Meeri-Marita Paas lõpetas etteaste samuti üheksandana. Maris Tetsmann pidi aga avaringis vastase kahepunktilist paremust tunnistama ning lõpetas võistluse 33. kohaga. 

Lisell Jäätma tihe võistluspäev lõppes individuaalsete medalimatšidega, kuid lisa sealt ei tulnud. Poolfinaalis kaotas ta 139 : 143 hispaanlannale Andrea Munozele ning pronksimatšis 138 : 141 itaallannale Dafne Quinterole.

„Polnud minu päev,“ nentis eestlanna World Archery lehele. „Olin nädalast väsinud. Lasta ühel päeval kolmes medalimatšis pole lihtne, aga olen ikkagi rõõmus. Neljas koht on minu jaoks hea.“