Jüri Vipsi tänane sõit lõppes pettumusega.

Foto: Twitter / @Formula2
Auto-Moto uudised
21. mai 2022, 19:10

Vips sõitis rajalt välja ja katkestas: „Vabandust, kutid, ma ei tea, mida öelda…“ (2)

Jüri Vips sõitis Barcelonas toimuva F2-sarja hooaja neljanda etapi sprindisõidus rajalt välja ning oli sunnitud katkestama.

Kõik algas hästi. Vips pidi startima 9ndalt kohalt (eilse kvalifikatsiooni esikümme pöörati ümber), kuid parimat stardipositsiooni omanud Calan Williams (Trident) suretas masina soojendusringile minnes välja ning oli vastavalt reeglitele sunnitud alustama hoopis boksiteelt.

Vipsi start polnud midagi erilist, kuid avaringi lõpetas ta seitsmendana ning möödus kohe teise ringi alguses sarja üldliidrist Theo Pourchaire'ist, kelle lähe oli kohutav. Ta alustas teisest ruudust, ent andis ühe ringiga ära tervelt viis positsiooni.

Paraku võttis Vipsi sõit õige varsti nukra pöörde. Kuuenda ringi alguses hiilis ta korraks Jehan Daruvala (Prema) kõrvale, kuid mööda ei pääsenud. Paar kurvi hiljem sai eestlase sõit otsa, sest masin tegi neljandas kurvis pirueti ning libises liivaga kaetud turvaalale, kust polnud väljapääsu.

Vipsil ei jäänud üle muud, kui pea kätesse peita ja raadiosides nentida: „Vabandust, kutid, ma ei tea, mida öelda…“

Ta ronis vormelist välja alles siis, kui konkurendid olid rajale ringi peale teinud, ja sõitis motorolleri tagaistmel tagasi boksi. Kuniks Vipsi masinat teisaldati, veeresid ülejäänud turvaauto järel.

Võidusõidu võitis brasiillane Felipe Drugovich (MP Motorsport), kellele järgnesid Red Bulli süsteemi kuuluv jaapanlane Ayumu Iwasa (DAMS) ja ameeriklane Logan Sargeant (Carlin).

Eestlasel on võimalus tänane pettumus maha pesta homses põhisõidus, kuhu ta stardib teiselt positsioonilt.

Drugovich tõusis tänu võidule sarja liidriks. Tal on koos 61 punkti, täna viienda kohaga piirdunud Pourchaire'il 56. India piloodil Daruvalal on kolmanda koos 41 punkti, kaks sõitu järjest katkestanud Vips on 30 punktiga kaheksas.