PÖIAL PÜSTI: Charles Leclerc on tänavu kuuest kvalifikatsioonist võitnud neli.

Foto: AP / SCANPIX
Vormel 1
21. mai 2022, 20:16

Leclerc võitis pirueti kiuste järjekordse ajasõidu, Schumacher tegi elu parima soorituse

Barcelona ringrajal toimuvat vormel 1 Hispaania GP-d alustab parimalt stardikohalt sarja üldliider Charles Leclerc (Ferrari).

See on juba Leclerci hooaja neljas kvalifikatsioonivõit, kuid ta pidi selle nimel eriti tugevalt pingutama, sest tegi ajasõidu otsustava faasi (Q3) alguses pirueti. Viga jättis talle vaid ühe kiire ringi võimaluse, kuid Monaco mees kasutas selle perfektselt ära. Tema aeg 1.18,750 osutus konkurentidele ületamatuks.

„Oli väga-väga keeruline sessioon, eriti Q3, sest tegin esimesel kiirel ringil vea,“ vahendab Leclerci sõnu F1 kodulehekülg. „Seega jäi mulle vaid üks kiire ring, kuid see läks äärmiselt hästi. Tol ringil oli samuti üks pisike moment, aga jäin rajale ja olen esikoha üle väga-väga õnnelik. Auto oli samuti imeline.“

Leclerci kõrvalt stardib tiitlikaitsja ja tema kangeim rivaal Max Verstappen (Red Bull), kes sai täna parimal katsel 0,323 sekundit kehvema aja. Hollandlaselgi oli kvalifikatsioonis mure. „Ma ei saanud viimast katset teha, sest mu DRS ei avanenud või ma lihtsalt kaotasin mootorijõudu. Aga kokkuvõttes on esirida tubli saavutus,“ sõnas ta.

Teisest reast stardivad Carlos Sainz Jr. (Ferrari) ja George Russell (Mercedes). Elu parima kvalifikatsiooni tegi Mick Schumacher (Haas), kes saavutas 10. stardikoha.

Hispaania GP algab homme kell 16.00.