Kaia Kanepi on jätkuvalt slämmidel asetatud tennisistide suurim hirm.

Foto: Thibault Camus / AP / Scanpix
Tennis
22. mai 2022, 16:41

KÕVA, KAIA! Kanepi Prantsusmaa lahtised: alustuseks kaks oivalist minutit, siis tund piinlemist ja lõpuks ajalooline võit (2)

Kaia Kanepi on slämmiturniiride avaringis asetatud mängijate hirm! Mitte keegi pole sel sajandil neid välja lülitanud rohkem kui eestlanna. 10. skalbina tema vöö vahele tuli Prantsusmaa lahtistel maailma 10. reket Garbiñe Muguruza! Kanepi võidunumbrid olid 2 : 6, 6 : 3, 6 : 4

Tibutavat vihma trotsiv Kanepi alustas matši hirmsa hooga: kõigepealt võitis ta esmalt enda servigeimi minutiga (!) ja seejärel teenis ka kohe kolm järjestikkust murdepalli.

Sel hetkel aga meenus Muguruzale, et ta oskab tegelikult tennist mängida ja maailma kümnes reket hakkas vastu. Ta pani Kanepi serviga surve alla ja sundis eestlanna eksima – nii sai tabloole tasaseisu. Kanepi sai veel kaks murdepalli, kuid needki luhtusid ning lõpetuseks virutas ta kaks lööki selgelt auti, mis tähendas Muguruzale plindrist pääsemist.

Järsku oli Kanepi täiesti liimist lahti: kas küsimus oli käest libisenud hiilgavas võimaluses või milleski muus, aga ühtäkki ei õnnestunud tal väljakul enam miski. Muguruza murdis ja hoidis puhaste paberitega ehk Kanepi kaotas kokku 12 punkti järjepanu.

Oma kolmanda servigeimi suutis Kanepi pärast kuus ja pool minutit kestnud heitlust lõpuks hoida, aga numbrid olid statistikas koledad: enda eksimuste tõttu olid viies esimeses geimis kaotsi läinud kokku 16 punkti – kuigi Roland Garros’ koduleht oli helde ja liigitas neist vaid viis lihtvigadeks.

Edasi lugemiseks: