Martin Dorbek andis panustas BC Kalev/Cramo võitu nelja tulemusliku sööduga.

Foto: Martin Ahven
Korvpall
22. mai 2022, 20:53

Kalev/Cramo on pronksmedalitest ühe võidu kaugusel

Eesti korvpalli meistriliiga pronksiseeria teises matšis alistas mullune tšempion BC Kalev/Cramo võõral väljakul tulemusega 77 : 63 TalTech/Optibeti.

Avaveerandi võitis külalismeeskond 24 : 21, poolajapausiks oli nende edu juba 48 : 30. Eelviimasel neljandikul lubati võõrustajatel tulla lähemale, kuid Kalev/Cramo ei lasknud kordagi vahet seitsmest punktist väiksemaks ning lõpus polnud nende võidus kahtlust.

Võidumeeskonna parimana tõi pingilt sekkunud Tanel Kurbas 16 punkti. Donovan Jackson lisas 14, Rauno Nurger 12 silma. Kregor Hermet oli lähedal kaksikduublile: üheksa punkti ja kümme lauapalli. TalTechi tulemuslikem oli Brandon Childress 28 silmaga. Kahekohalise arvu punktideni jõudis veel Gregor Ilves (11).

Kalev/Cramo tabas väljakult viskeid 48% (29/60) ning kolmeseid 45% täpsusega (11/24). TalTechil olid need näitajad vastavalt 33% (21/62) ja 34% (11/32).

Nurger tunnistas pärast mängu Delfi TV otseülekandes, et meeskond on pikast hooajast veidi väsinud. „Eks see kipub hooaja lõpu poole nii olema. Kõik on väsinud, aga peame lõpuni välja pingutama, kolmanda koha medalid kätte saama, siis saab puhkusele minna,“ lausus keskmängija.

Kolme võiduni peetava seeria esimeses mängus neljapäeval oli Kalev/Cramo kodusaalis parem tulemusega 85 : 75. Kolmandat korda minnakse vastamisi teisipäeval Kalevi spordihallis.