Lätlaste võiduvärava viskas Andris Dzerins (punases).

Foto: AP/Scanpix
Jäähoki
22. mai 2022, 23:59

VIDEO | JÄÄHOKI MM: Läti sai raske võidu, Šveits jätkab täiseduga (1)

Soomes toimuval jäähoki MMil oli pühapäeval võidukas Läti, kes alistas B-alagrupis tulemusega 4 : 3 Suurbritannia.

Meie lõunanaabrite koondis jäi esimese kolmandiku lõpuks 0 : 2 taha. Teise perioodi alguses vähendas Oskars Batna kaotusseisu, ent Lewis Hook tegi mõned hetked hiljem brittide edu taas kaheväravaliseks. Enne viimast kolmandikku õnnestus lätlastel taas vahet vähendada, kui täpne oli Janis Jaks.

Viimasel perioodil viigistas esmalt Rihards Bukarts seisu ning pisut vähem kui seitse minutit enne lõppu viskas võiduvärava Andris Dzerins.

Läti kindlustas võiduga koha järgmise aasta MMile. Lisaks püsib neil lootus pääseda veerandfinaali. Sinna saavad mõlemast alagrupist neli parimat. Hetkel on lätlased kaheksa punktiga viiendal kohal. Nii kolmandal kohal paikneval USA-l kui ka neljandal positsioonil oleval Tšehhil on koos kümme silma.

„Mängisime tugeva vastasega ning olime alguses liiga passiivsed. Aga olen meeskonna üle väga õnnelik – pingutasime ja uskusime, et ei anna mängu käest,“ vahendas Läti koondise kapteni Rodrigo Abolsi sõnu Rahvusvaheline jäähokiliit. „Tulime [raskest olukorrast] välja ja võitsime mängu. Vaadata on seda ilmselt lõbus, aga meile eriti ei meeldi sellised mängud. Neid on turniiri vältel päris palju ning see on vaimselt väsitav ning kandub üle ka füüsilisele poolele. Iga väiksemgi viga võib meile maksta mängu.“

A-alagrupis sai kuuest mängust kuuenda võidu Šveits, kes alistas tulemusega 5 : 2 Prantsusmaa. Veel teise perioodi keskel oli seis 2 : 2, kuid viimasele kolmandikule läksid šveitslased 3 : 2 eduseisus. Seal visati veel kaks väravat ning.

Šveits on kindlustanud ka edasipääsu veerandfinaali. Kaheksa parema sekka pääseb A-alagrupist kindlasti ka Saksamaa, kes alistas pühapäeval tulemusega 5 : 4 Kasahstani.

Standings provided by SofaScore LiveScore

B-alagrupist on pääsu veerandfinaali taganud korraladajamaa Soome ning Rootsi, kes purustas pühapäeval tulemusega 7 : 1 Norra.

Standings provided by SofaScore LiveScore