Kregor Zirk Monacos võidetud 400 meetri krooli pronksiga.

Foto: Kregor Zirki Facebooki lehekülg
Ujumine
23. mai 2022, 08:30

HÄSTI: MMiks valmistuv Eesti parim meesujuja astus Monacos kaks korda poodiumile

Pika raja MMiks valmistuv Eesti parim meesujuja Kregor Zirk jõudis Monacos toimunud Mare Nostrumi avaetapil pjedestaalile nii 200 kui ka 400 meetri kroolis.

400 meetrit vabalt läbis tartlane ajaga 3.51,71. „Kuigi minu hooaja tippmark jäi pooleteise sekundi kaugusele, siis arvestades äsja lõppenud treeninglaagri koormusi, oli etteaste märk sellest, et suudan ka intensiivsel treeningperioodil kiirelt ujuda,“ kirjutas Zirk oma Facebooki leheküljel.

200 meetrit liblikat ujus ta ajaga 1.57,68, mis on tema karjääri ja Eesti kõigi aegade kuues tulemus ning andis Monacos viienda koha.

„Eelmise aasta EMil ujutud Eesti rekordist jäin vaid 1,05 sekundi kaugusele,“ selgitas Zirk. „Nagu ma olen ka eelnevalt maininud, siis oleme palju tööd teinud just selle distantsi kallal ning aeg tablool valmistab rõõmu. Siiski tean, et olen suuteline Mare Nostrumi tuuril veelgi kiiremaid aegu näitama. Konkurents oli sel alal vägagi tihe, esimesed viis ujujat mahtusid sekundi sisse.“

200 meetri kroolis sai Zirk kirja aja 1.48,24, mis tagas talle sel jõuproovil teise pronksmedali. Kolmapäeval jätkab 22aastane sportlane Mare Nostrumi sarja Barcelonas.