Kui Kylian Mbappe (vasakul) sai juba allkirja andmise eest 295 miljonit eurot, siis on arusaadav, et Neymari (paremal) on raske endale jätta.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
23. mai 2022, 17:08

PSG peab Mbappe hiigelpalga tõttu maailma kalleima mängija maha müüma

Prantsuse jalgpallistaar Kylian Mbappe vihjas tükk aega, et tahab sel suvel klubi vahetada. Tööandja Pariisi Saint-Germain ei tahtnud aga ründajast mingi hinna eest loobuda ning tegi lõpuks talle sellise pakkumise, millest väravamasin ei suutnud ära öelda. Seetõttu peab meeskond ohverdama aga teisi tähtmängijaid – juba on teada, et nende juurest lahkub Angel di Maria, nüüd pandi ajalehe Le Parisien andmetel müüki Neymar, kelle eest maksti viis aastat tagasi maailmarekordilised 222 miljonit eurot.

Väidetavalt tahavad 30aastasest brasiillasest vabaneda klubi omanikud. Seejuures oli pallivõlur alles eelmisel kevadel sõlminud uue, 2025. aastani kehtiva lepingu. Selle järgi teenib ta ligi 580 000 euro suurust nädalapalka – hetkel saab PSG mängijatest kõrgemat palka vaid Lionel Messi (767 000 eurot nädalas).

Sel põhjusel on neil raske Neymarist vabaneda. Brasiilia ründaja, kes liitus Pariisi klubiga 2017. aastal, on viie hooajaga löönud 144 matšis 100 väravat ning andnud 60 tulemuslikku söötu. Kokkuvõttes on PSG temas siiski pigem pettunud, sest nad pole võitnud endiselt meistrite liiga trofeed. Neymari ostes nähti temas tulevast maailma parimat jalgpallurit, kuid reaalsuses pole ta vastanud ootustele. Ründetuus on pidevalt võidelnud vigastustega ning jäänud Mbappe varju – teadupoolest liitus ta PSGga, et pääseda Messi varjus olemisest ning olla ise meeskonna suurim staar.

Kui tutvuda Mbappe uue lepinguga, mis sõlmiti kolmeks aastaks, on arusaadav, miks tahab klubi paljudest teistest mängijatest vabaneda. Nimelt sai 23aastane vutistaar pelgalt allkirja andmise eest 295 miljonit eurot. Aastapalgaks on 100 miljonit eurot ehk umbes 1,9 miljonit eurot nädalas.