Pettunud: Anett Kontaveit peab leppima Prantsuse lahtistel ühe mänguga.

Foto: AFP/Scanpix
Tennis
23. mai 2022, 21:39

KAHJU! Kontaveit kaotas Prantsusmaa lahtistel juba avaringis (9)

Eesti esitennisist Anett Kontaveit (WTA 5.) kaotas Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste avaringis tulemusega 6 : 7(5), 5 : 7 maailma 44. reketile Ajla Tomljanovicile.

Eestlanna jäi kohe raskesse seisu, leides end avasetis 0 : 3 kaotusseisust. Ta tegi esimese kolmes kolmes geimis kokku seitse lihtviga. Seejärel õnnestus Kontaveidil võita oma pallingul esimene geim. Järgmises geimis pani ta Austraalia tennisisti korralikult surve alla, läks 40 : 15 ette ning kasutas ära teise murdepalli. Oma servil oli Eesti esinumber taas kindel, loovutades vastasele vaid ühe punkti ning seis oligi viigis – 3 : 3.

Seejärel lõpetas Tomljanovic eestlanna vahespurdi, hoides oma pallingugeimi. Kontaveit vastas samaga – 4 : 4. Järgmises geimis pääses maailma edetabeli viies reket 40 : 15 ette, lasi vastasel viigiseisuni jõuda, kuid sai siis veel ühe murdepalli. Paraku seda realiseerida ei õnnestunud, otsustaval hetkel eksis ta tõrjega ning lõpuks suutis austraallanna siiski oma servigeimi hoida.

Kontaveit tegi oma pallingul kiiresti seisuks 5 : 5, loovutades vastasele vaid ühe punkti. Tomljanovic võitis sellele vastuseks enda servigeimi kuivalt. Järgmises geimis teenis Austraalia praegune esinumber settpalli, kuid eestlanna suutis siiski oma servi hoida – 6 : 6.

Kiires lõppmängus juhtis Kontaveit korra 4 : 3, kuid otsustavatel hetkedel oli Tomljanovic kindlam, võites lõpuks avaseti tunni ja kahe minutiga.

Teises setis võitis Kontaveit oma servigeimi, kuid lasi seejärel kohe viigistada ning oli pärast pikalt tagaajaja rollis. Seisul 3 : 4 õnnestus tal vastase serv murda ning siis oma pallingul geim võita – 5 : 4 eestlannale. Järgmises geimis sai ta ka settpalli, kuid Tomljanovic suutis selle täpse ja tugeva serviga päästa ning lõpuks ka oma pallingut hoida.

Seisul 5 : 5 ja oma servil pääses Kontaveit 30 : 15 ette, omas hiljem ka geimpalli, kuid lõpuks läks tema otsustav löök pikaks – murre vastasele. Viimases geimis pääses Tomljanovic kohe 40 : 0 ette ning loovutas seal eestlannale lõpuks vaid ühe punkti.

Matš kestis kokku tund ja 53 minutit. Kontaveit lõi seitse serviässa vastase kahe vastu ning tegi ainult ühe topeltvea, Tomljanovic tegi neid kuus. Ent eestlanna tegi selgelt rohkem lihtvigu: 40 vs 23.

Kontaveit ja Tomljanovic olid varem omavahel mänginud kaks korda, 2019. aastal. Mõlemas matšis jäi peale eestlanna: Miami Mastersi turniiril olid võidunumbrid 7 : 6(3), 2 : 6, 7 : 6(4) ning USA lahtistel 4 : 6, 7 : 5, 6 : 2.

Mullu aastalõputurniiril finaali jõudnud Kontaveidi laeks tänavuse aasta esimesel suure slämmi turniiril ehk Austraalia lahtistel jäi teine ring.

Teises ringis läheb Tomljanovic vastamisi Venemaa tennisisti Varvara Gratševaga (WTA 71.), kes alistas tulemusega 4 : 6, 6 : 4, 7 : 5 austraallanna Astra Sharma (WTA 109.).

Eestlannadest on Prantsusmaa lahtistel veel konkurentsis Kaia Kanepi (WTA 46.), kes alistas avaringis tulemusega 2 : 6, 6 : 3, 6 : 4 maailma kümnenda reketi Garbine Muguruza. Teises ringis kohtub ta brasiiillanna Beatriz Haddad Maiaga (WTA 48.).