Šveitsi ründaja Damien Riat oli üks kahest, kes mängis karistusvisete seerias Saksa väravavahi Philipp Grubaueri üle.

Foto: AFP / SCANPIX
Jäähoki
24. mai 2022, 22:38

JÄÄHOKI MM: kui Šveits viimati alagrupis nii kõva oli, jõuti finaali (4)

Šveitsi jäähokikoondis jäigi MMi alagrupiturniiril võitmatuks, täna toimunud viimases matšis alistati karistusvisete järel Saksamaa.

Viimati läks šveitslastel grupifaasis nii hästi aastal 2013 ning siis jõuti finaali, kus kaotati 1 : 5 Rootsile.

„Muidugi ma mäletan seda,“ ütles Šveitsi koondise väravavaht Reto Berra rahvusvahelise hokiliidu kodulehel. „Võitsime kuni finaalini kõik mängud. Seda on väljaspool jääd tunda, kuivõrd ühtne tiim me oleme. Meil on sööma minnes lõbus. Naudime koos veedetud nädalaid ja seda on jääl näha.“

Tänast matši mindi 1 : 0 ja 3 : 2 juhtima, kuid Matthias Plachta 48. minuti 3 : 3 värav viis mängu lisaajale. Seal jäid väravad löömata ning penaltiseerias said 2 : 0 võidu šveitslased.

Ülejäänud lahingud lõppesid Šveisi võiduga juba normaalajal. Kronoloogilises järjekorras tehti säru Itaaliale (5 : 2), Taanile (6 : 0), Kasahstanile (3 : 2), Slovakkiale (5 : 3), Kanadale (6 : 3) ja Prantsusmaale (5 : 2).

Veerandfinaalis on Šveitsi vastaseks B-grupi neljas meeskond USA, kes alistas täna 4 : 2 Norra.

Kõik edasipääsejad on nüüd selged. Viimasena lunastas pääsu kaheksa hulka Slovakkia, kes purustas otsustavas lahingus 7 : 1 Taani ja tõusis ise A-grupis neljandaks.

Šveitsi ja Taani vahel saavutasid A-grupis vastavalt teise ja kolmanda koha Saksamaa ja Kanada. Viimane küttis täna Prantsusmaale 7 : 1 sauna.

Standings provided by SofaScore LiveScore

B-grupi võitis Soome, kes pani viimases voorus tulemusega 3 : 0 tuttu Tšehhi. Teise koha saavutas Rootsi, kes sai täna 1 : 0 jagu Lätist, kolmas oli Tšehhi ja neljas USA.

Neljapäeval toimuvates veerandfinaalides kohtuvad seega Soome – Slovakkia, Rootsi – Kanada, Tšehhi – Saksamaa ja USA – Šveits.

Standings provided by SofaScore LiveScore