Stseen 2018 septembris toimunud mõõduvõtust, mille Canelo Alvarez (vasakul) Gennadi Golovkini vastu vastuoluliselt võitis.

Foto: Joe Camporeale / Reuters / Scanpix
Võitlussport
25. mai 2022, 10:25

Šokk-kaotuse saanud Alvarez otsustas enda tiitleid kaitsta (1)

Mai algul jahmatas poksimaailma Canelo Alvarezi ja Dimitri Bivoli matš: ülisuure favoriidina lahingusse astunud Alvarez sai ülimat distsipliini näidanud venelaselt lüüa. Koheselt algasid spekulatsioonid, et karjääri teise kaotuse tõttu on mehhiklase lähituleviku plaanid nüüd segamini löödud.

Isegi Bivol uskus, et teda ja Alvarezi ootab ees korduslahing, sest pärast vastase alistamist ütles ta ringis õrritavalt: „Vabandan, et rikkusin teie plaanid Golovkiniga.“

Seetõttu tuleb teatava üllatusena, et kaotus ei muutnud Alvarezi plaane karvavõrdki: teisipäeval teatas mehhiklase promootor Eddie Hearn, et hoolealune loobub võimalusest Bivoliga teistkordselt kohtuda, astub kaalukategooria võrra allapoole superkeskkaalu ning kaitseb seal 17. septembril Gennadi Golovkini vastu oma sealseid tiitlivöid.

Golovkin ja Alvarez on varem madistanud kahel korral. Esimene matš lõppes skandaalse viigiga: Golovkin oli kõvasti aktiivsem, aga Alvarezi löögid tabasid kõrgema protsendiga ja üks kohtunik pidas seda viimast piisavaks, et märkida ta ebanormaalselt suure eduga (118 : 110) võitjaks.

Kuna Alvarez pidi vahepeal ära kandma dopingukaristuse, lükkus kordusmatš pool aastat edasi: 2018 septembris peeti taas väga tasavägine lahing, kus Alvarez võitis lõpuks kahe kohtuniku häältega 115 : 113, 115 : 113, 114 : 114. Taas oli otsus vastuoluline, sest poksimeedia pidas loogiliseks tulemuseks viiki või pigem Golvkini võitu, aga kindlasti mitte Alvarezi edu.

„Need on kaks meest, kes kibedalt teineteist ei salli ja tahavad mõlemad lõpetada omavahelise seeria tulitava nokaudiga,“ teatas Hearn kolmanda lahingu eel.

Alvarez omaltpoolt lubas, et ta tahab kindlasti uuesti kohtuda ka Bivoliga, aga seda alles pärast Golovkini matši.