Kaia Kanepi.

Foto: AFP / Scanpix
Tennis
25. mai 2022, 17:17

SUPER! Vägevalt servinud Kanepi jõudis Prantsusmaa lahtistel kolmandasse ringi! (4)

Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste naisüksikmängu teise ringi kohtumises alistas meie teine reket Kaia Kanepi (WTA 46.) ligi poolteist tundi kestnud matšis brasiillanna Beatriz Haddad Maia (WTA 48.) 6 : 4, 6 : 4.

10. juunil 37. sünnipäeva tähistav Kanepi on nüüd Prantsusmaa lahtiste ajaloos vanuselt viies kolmandasse ringi jõudnud naine. Temast eakamalt on seda suutnud vaid õed Serena ja Venus Williams (vastavalt 2021. ja 2017. aastal), Margarita De Zuleta (1968) ja Billie Jean King (1982).

Selle aasta suure slämmi turniiri esimeses ringis lülitasid Kanepi ja Haddad Maia konkurentsist hispaanlannad. Brasiilia esireket seljatas Cristina Bucșa (WTA 127.) 6 : 3, 1 : 6, 6 : 2 ja eestlanna alistas põnevuslahingus 2 : 6, 6 : 3, 6 : 4 maailma kümnenda naise Garbine Muguruza.

Kolmapäevase kohtumise esimesed kümmekond minutit kulgesid sarnases rütmis, sest mõlemal tennisistil oli oma pallingu hoidmisega suuri raskusi. Kanepi jäi oma kahes esimeses servigeimis 15 : 40 kaotusseisu ja vastane sai kahel korral kaks murdepalli. Kuid mõlemal juhul sai Kaia keerulises seisus oma võimsa servi tööle ning ässade abil hoidis maratongeimides pallingut.

2019. aasta suvel positiivse dopinguproovi andnud ning kümnekuulise võistluskeelu teeninud Haddad Maia jäi omakorda kolmes servivoorus järjest 0 : 30 kaotusseisu. Kui esimesel ja kolmandal juhul suutis ta servi hoida, siis teisel korral jõudis Kanepi murdepallini, mille eestlanna võitis tänu brasiillanna võrku kinni jäänud eeskäelöögile.

Poole tunniga said väljakul esmakordselt kohtunud naised pinged maha ja käed soojaks, mistap nende esimeste pallingute õnnestumisprotsent paranes märgatavalt ja vastast enam mängu ei lubatud. 5 : 4 eduseisult servima asunud 36aastane Kanepi kinkis vastasele vaid ühe silma ning võitis 46 minutit kestnud avaseti 6 : 4.

Teiseks setiks olid kohtumise algust kaunistanud pikad pallivahetused kauge minevik. Nii Kanepi kui 185 cm pikkune Haddad Maia panid vägevate servidega vastased kohe surve alla ning esimeses kuues geimis said pallingut vastu võtnud sportlased enamasti ühe silma.

Matši otsustavad momendid tulid seisult 3 : 3, kui servima asunud vasakukäeline Haddad Maia tegi mitu lihtviga ja ühe topeltvea, millega ta andis maratongeimis Kanepile kolm murdepalli. Neist viimase võitis eestlanna taas tänu vastase võrgus maandunud eestkäelöögile.

4 : 3 seisult servima asunud Kanepi jätkas vägevate servidega – pikki pallivahetusi naiste vahel polnud ning Kaia andis geimis vastasele vaid ühe silma. Kuna Haddad Maialgi polnud oma pallingu hoidmisega probleeme, siis asus Kanepi 5 : 4 eduseisus servima matši võidu eest.

Haddad Maia ei suutnud Kanepi neljast servist kolme tagasi üle võrgu tagasi saata, mistap eestlanna hoidis oma pallingugeimi kuivalt ning võitis tund ja 28 minutit kestnud matši 6 : 4, 6 : 4. Kanepi lõi kohtumises neli ässa ja ei teinud ühtegi topeltviga, vastase vastav saldo oli kolm ja neli. Kui mõlema naise esimene serv õnnestus väga hästi, siis Haddad Maia tegi enam lihtvigu (20 vs. Kanepi 13) ning ei kasutanud ära ühtegi neljast murdepallist (Kanepi 4/2).

Kohtumise statistika.

Foto: Ekraanitõmmis Prantsusmaa lahtiste kodulehelt

Kolmandas ringis kohtub Kanepi ameeriklanna Coco Gauffiga (WTA 23.), kes alistas 6 : 1, 7 : 6 (4) belglanna Alison Van Uytvancki (WTA 60.). Kaia on 18aastase imelapsega varem kohtunud korra – möödunud kevadel võitis lõpuks Emilia-Romagna turniiri finaali purjetanud Gauff avaringis Kanepit napilt 7 : 6 (6), 7: 6 (7).