Märt Rosenthali (palliga) suuvärk läks talle kalliks maksma.

Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
25. mai 2022, 19:44

Tartu tähtmängija sai karmi rahatrahvi – korvpalliliigas on kohtunike kritiseerimine kümme korda kallim kui vutis (1)

Eesti korvpalliliit määras meistriliiga finaalseeria teise matši järel kohtunikke kritiseerinud Märt Rosenthalile 1500 euro suuruse trahvi.

Eesti spordis on viimastel nädalatel tähelepanu keskmes vilemeeste esitused. Jalgpalli meistriliiga kohtunikke avalikult ja teravalt kritiseerinud Tartu Tammeka peatreeneri Carlos Miguel Sousa Santos ja tema FCI Levadias leival olev ametivenna Marko Savici tööandjad said krõbedate sõnade eest vutiliidult 150eurosed trahvid. Aga see on köömes kossuga võrreldes.

Kired lõid lõkkele korvpalli meistriliiga finaalseeria teises mängus. 68 : 69 kaotatud matši järel andis tuld Tartu Ülikool Maks & Mooritsi tagamees Märt Rosenthal. „Ütlen ausalt, tänane kohtunikebrigaad... need mehed (Rain Peerandi, Mart Uuehendrik, Rainis Värv) peaksid kindlasti peeglisse vaatama. Kujutan ette, et Pärnu viskas 69 punktist 30 vabavisetest (tegelikult 23). Ei saa olla, et ühele poole annad (vaba)viskeid ja teisele ei anna. Ma ei ütle, et sellepärast kaotasime, sest me olime 20 punktiga ees, aga see ei ole normaalne,” paugutas koondislane Rosenthal Delfi vahendusel.

Kolmapäeval teatas Eesti korvpalliliit, et nad mõistavad täielikult ja ilma ühegi õigustuseta hukka Rosenthali kriitika. „Seoses Tartu Ülikool Maks & Mooritsa mängija Märt Rosenthali käitumisega on Eesti Korvpalliliit langetanud otsuse teha klubile hoiatus kohtunike avalike kritiseerimise eest meedias ja trahvi 1500 eurot mängija poolse verbaalse rünnaku eest pärast mängu,“ teatas korvpalliliit.

Liidu peasekretär Keio Kuhi lisas: „Rõhutame ja austame, et kohtunikud on sama oluline osa mängust nagu seda on mängijad, treenerid, pealtvaatajad, telekommentaatorid või lauakohtunikud. Ma ei ole veel näinud ühtegi ametlikku mängu ilma kohtuniketa. Peame üksteisest lugu, lahendame oma probleemid viisakalt ja tsiviliseeritult.“