Klay Thompson võttis läänekonverentsi finaalseeria viimaseks jäänud mängus viskevastutuse enda peale. Ja hästi võttis.

Foto: Reuters/Scanpix
Korvpall
27. mai 2022, 08:41

VIDEOD | Thompson ladus kolmeseid ja Warriors lõpetas Dončići unistuse tiitlist

NBAs sai selgeks esimene finalist. Läänekonverentsi finaalseeriat 3 : 0 juhtima asunud Golden State Warriors lubas Dallas Mavericksil võtta eelmises kohtumises lohutusvõidu, kuid läinud ööl kodusaalis pandi taas täiega ja jõuti kolmeaastase vahe järel esikohamängudele.

Warriors ladus 120 : 110 võidule aluse teise veerandajaga. Kui avaveerandi järel juhiti viie silmaga, siis teiene periood võideti tosina punktiga, nii et pikale vaheajale minnes oli nende edu +17.

Kolmandal veerandil sai Warriors korraks vahe juba pluss kahekümne viie peale, kuid veerandi lõpus oli nende mäng korraga kipsis. Mavericks korraldas 15 : 0 vahespurdi ja sai veerandi lõpuks vahe miinus kümnele.

Otsustavat murrangut see siiski ei tähistanud. Hoopis Warriors pääses taas juhtima 17 punktiga ning kümnest silmast väiksemaks külalised kaotusseisu ei saanudki.

Võitjate poolel pani viskepeo püsti Klay Thompson, kes tabas 16st teele saadetud kolmesest 8 ja kogus lõpuks 32 punkti. Järgnevate meeste panus oli väga ühtlane: Andrew Wiggins tõi 18, Draymond Green 17, Jordan Poole 16 ja Steph Curry 15 silma. Mavericksi parimad olid Luka Dončić 28 ja Spencer Dinwiddie 26 punktiga. Esimest korda välja antud läänekonverentsi finaalide parima mängija auhinna ehk Magic Johnsoni karika võitis Curry.

Golden State Warriors oli NBAs domineerivaks jõuks aastatel 2015–2019, kui jõuti viiel korral finaali ja võeti kolm tiitlit. Nende viimane esikohaseeria lõppes siiski kaotusega, kui mängudega 2 : 4 jäädi alla Toronto Raptorsile.

Warriorsi finaalivastane võib selguda Eesti aja järgi ööl vastu laupäeva, kui idakonverentsis löövad kuuendat korda lahingut Boston Celtics ja Miami Heat. Boston läheb kodusaalis toimuvale mängule vastu 3 : 2 eduseisus.