Märt Rosenthal, Robert Valge ja Mikk Jurkatamm.

Foto: Aldo Luud / Tiina Kõrtsini
Korvpall
27. mai 2022, 22:53

KUUS SÜMBOOLSET VIISIKUT JA MVP: kes olid lõppenud korvipallihooaja põrujad ning parimad uustulnukad, kaitsjad ja mängijad?

Lõppenud korvpallihooajal jäi enamikel klubidel midagi näppude vahele. Tartu Ülikool Maks & Moorits tuli karikavõitjaks, Viimsi/Sportland oli Eesti-Läti liigas parim maarjamaa sats, neljapäeval võitis Pärnu Sadam ajaloolise Eesti meistritiitli ja Kalev/Cramo… eem… okei, kõigil ka asjad ei õnnestunud. Õhtuleht võttis päädinud korvpalliaasta kokku kuue sümboolse koosseisuga ja hooaja kõige väärtuslikuma mängija ehk MVP valimisega.

Hooaja põrujate sümboolne viisik: Donovan Jackson (Kalev/Cramo), Davion Berry (Kalev/Cramo), Corey Raley-Ross (Kalev), Ojars Silins (Kalev/Cramo), Tarekeyi Andrew Edogi (Pärnu). Peatreener: Roberts Štelmahers (Kalev/Cramo).
Pole vist üllatav, et kuuest nimest neli tulevad viimaseid aastaid valitsenud Kalev/Cramo ridadest. Kuid see on paratamatu hooajal, kus meeskond kaotas karikafinaalis, jäi Eesti-Läti liigas pidama veerandfinaali ja kohalikus meistriliigas poolfinaali. Hooaja alguses näis, et tallinlased said kokku kõva satsi. Berry CVst leidis Kreeka, Saksamaa, Venemaa ja Iisraeli kõrgliiga klubid, mõned aastad tagas jooksis ameeriklane ASVELi ridades väljakule Euroliigas. Mis saaks valesti minna? Tuli välja, et suures plaanis kõik.

Edasi lugemiseks: