Irina Embrich jõudis Poola MK-etapil kaheksa hulka.

Foto: Aldo Luud
Vehklemine
28. mai 2022, 16:08

Embrich ja Differt jõudsid Poola MK-etapil Eesti parimatena veerandfinaali

Eesti epeenaistest jõudsid Poolas Katowices toimuval MK-etapil kõige kaugemale Irina Embrich ja Nelli Differt, kes pudenesid mõlemad konkurentsist veerandfinaalis.

Veerandfinaalid:

Veerandfinaalis kaotas Differt itaallannale Alberta Santucciole torgetega 9 : 15.

Kaheksa parema seas kaotas Embrich prantslannale Marie-Florence Candassamyle tulemusega 10 : 13.

Kaheksandikfinaalid:

Kaheksandikfinaalis jäi eestlannade duellis peale Differt, kes alistas Lehise 15 : 10. Tokyo olümpiapronks alustas matši paremini, minnes 4 : 1 juhtima. Siis tegi Differt neli järjestikust torget ning pärast 6 : 5 ette pääsemist ei andnud enam eduseisu kordagi käest.

Embrich alistas kaheksandikfinaalis tulemusega 15 : 8 ägeda nimega prantslanna Laurence Epee, kes on 2017. ja 2018. aasta naiskondlik Euroopa meister.

Teine ring:

Esimesena jõudis 16 hulka Embrich, kes tegi teises ringis 13 : 11 ära Tokyo Omi hõbedasse naiskonda kuulunud korealannale Hyein Leele. Embrich kontrollis kohtumist suurema osa ajast, kuid lõpp läks pingeliseks. Mõni sekund enne lõppu oli korealanna vaid ühega taga, kuid Embrich neutraliseeris vastase pealtungi osava torkega.

Samal ajal kollasel rajal vehelnud Kuusk kaotas 13 : 13 lõppenud normaalaja järel lisaajal torkega itaallannale Federica Isolale, kes sai Tokyos kaela naiskondliku pronksi.

Differti teise ringi matš Saksamaa vehkleja Alexandra Ndologa, kel on auhinnakapis 2017. aasta EMi hõbe ja 2019. aasta EMi pronks, läks samuti lisaajale. Seal tegi otsustava torke eestlanna ja võis 11 : 10 võidu järel häälepaela valla lasta.

Lehis sai ka teises ringis kindla võidu, kui alistas jaapanlanna Miho Yoshimura torgetega 15 : 8.

Avaring:

Irina Embrich ja Kristina Kuusk alistasid avaringis vastavalt 15 : 11 itaallanna Alice Clerici ja 15 : 12 leedulanna Vikte Azukaite.

Kui Embrich ja Kuusk pidid esmalt läbima kvalifikatsioonikadalipu, siis Erika Kirpu, Nelli Differt ja Katrina Lehis pääsesid otse 64 hulka.

Kirpu piirdus paraku ühe matšiga, sest kaotas ääretult tasavägise lahingu Briti vehklejale Susan Maria Sicale 13 : 15. Otsustava torke tegi Sica kolm sekundit enne lõppu, kui Kirpu oli sunnitud talle ajanappuse tõttu peale tormama.

Differt alistas ameeriklanna Anne Cebula võrdlemisi hõlpsalt, skooriga 15 : 9. Viimasena alustas võistlust olümpiapronks Lehis, kes torkas poolatari Anna Wieczoreki auklikuks tulemusega 15 : 4.

Punase raja otsepilt:

Sinise raja otsepilt:

Rohelise raja otsepilt:

Kollase raja otsepilt: