Charles Leclercil on põhjust rahul olla.

Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
28. mai 2022, 20:04

VIDEO | Leclerc oli koduetapi kvalifikatsioonis parim, Perez tegi avarii

Vormel 1 sarja Monaco GP kvalifikatsioonis oli parim Charles Leclerc.

Ferrari piloot edestas tiimikaaslast Carlos Sainzi 0,225 sekundiga. Kolmanda aja sai kirja Red Bulli sõitja Sergio Perez, neljas oli valitsev maailmameister ja üldliider Max Verstappen.

Leclerc oleks kvalifikatsiooni lõpus sõitnud välja veelgi kiirema ringiaja, kuid Pereze avarii tõttu lehvitati punast lippu ning ajasõit kuulutati lõppenuks. Seetõttu ei saanud ka seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton (Mercedes) minna värskete rehvidega ringile.

Viiendat aega näitas kvalifikatsioonis Lando Norris (McLaren), kuuendat George Russell (Mercedes). Nende järel oli seitsmes Alpine'i piloot Fernando Alonso, kes tegi sarnaselt Perezele õnnetuse. Hamilton peab leppima pühapäeval kaheksanda stardipositsiooniga.

Leclerc, kes kannab koduetapil soosikukoormat, jäi kvalifikatsioonis saavutatud esikohaga rahule. „See on väga eriline. Olen tohutult õnnelik. Nädalavahetus on siiani sujunud väga hästi. Teadsin, et masinas on kiirust piisavalt ning pidin lihtsalt oma osa ära tegema. Kõik läks täiuslikult. Viimane ring oli enne punast lippu väga hea. Edestasin enne seda oma aega vist 0,4 sekundiga. Ka see, et Carlos stardib minuga esireas, on suurepärane,“ vahendas monacolase sõnu BBC.

Monaco GP põhisõit algab pühapäeval kell 16.