Monaco GP poodium

Foto: Twitter.com/Formula2
Auto-Moto uudised
29. mai 2022, 12:27

Vormel 2 äss Vips tõusis Monaco etapil poodiumile!

Vormel 2 piloot Jüri Vips (Hitech) sai Monaco etapi põhisõidus kolmanda koha.

Möödunud nädalavahetusel Barcelona ringrajal toimunud Kataloonia GP-l nii sprindis kui põhisõidus silmadeta jäänud Vips pääses Monaco kitsal linnarajal taas reele. Laupäevasel sprindil startis 21aastane eestlane kuuendast ruudust ja sai viienda koha. Veel paremini läks pühapäeval.

Põhivõistlusel hakkas toimuma juba enne lähet, sest Liam Lawsoni (Carlin) ja Roy Nissany (DAMS) vormelid ei käivitunud ja nad soojendusringile ei pääsenud. Start möödus aga draamadeta ning neljalt parimalt kohalt etappi alustanud Felipe Drugovich (MP), Théo Pourchaire (ART), Jack Doohan (Virtuosi) ja Vips hoidsid omi kohti. Kuigi eestlane survestas järgmistel ringidel Doohanit, siis väga kitsal teel tal möödumisvõimalusi ei tekkinud.

19 ringil sõitis Amaury Cordeel (Van Amersfoort) seina, parkis masina finišisirgele ning teele kutsuti turvaauto. Nii läksid kõik piloodid boksi ning enamike masinad said ülejäänud võistluseks alla pehme seguga rehvid.

Eelnevatel etappidel boksis plätserdanud Hitech tegutses sel korral veatult ning Vips pääses rehvivahetusega Doohanist mööda kolmandaks!

22 ringil turvaauto lahkus rajalt, kuid naasis mõne minuti möödudes taas vormelite ette, sest Lawson sõitis vigaseks Clément Novalaki (MP) masina ning prantslane parkis selle barjääri kõrvale.

Turvaauto lahkudes uhasid hooaja kaks valitsejat Vipsilt eest ning pidasid esikoha eest maha lahingu. Vaid 18aastane prantslane Pourchaire oli viimased kümmekond ringi temast neli aastat vanema Brasiilia piloodi vormeli sabas, kuid otsustavat rünnakut ei saanud ega julenud ta ette võtta. Finišis lahutas kaht parimat 0,8 sekundit, kolmandana lõpetanud eestlane jäi võitjast maha 7,2 sekundiga.

Drugovichi väitel ei tulnud esikoht lihtsalt. „Mul olid teistest kulunumad pehmed rehvid ning need oli etapi lõpuks päris läbi. Ma ei saanud lõpus vajutada ja pidin kaitsma esikohta,“ lausus ta.

Viie nädalavahetuse järel on Saudi Araabia, Kataloonia ja Monaco GP põhisõidu võitnud Drugovich 113 silmaga kindel MM-sarja liider. Lisaks talle on sel hooajal põhisõidu võitnud (Bahreinis ja Itaalias) Pourchaire, kes jääb brasiillasest maha 32 silmaga. Neile järgnevad Jehan Daruvala (Prema), Marcus Armstrong (Hitech) ja Vips, kellel on koos vastavalt 53, 50 ja 49 punkti.