Ernest Agyiri on Eestis löödud imevärava järel oma sünnimaal Ghanas tehtud mees!

Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
1. juuni 2022, 10:20

TWITTERIMÖLL! Agyiri imeväravat ülistavad nii Ajaxi kui ka CSKA staarid, Ghana meediast rääkimata: kindel kandidaat Puskáse auhinnale!

Tallinna FCI Levadia mängumees Ernest Agyiri näitas suures pühapäevases lahingus FC Floraga oma imelist löögijalga, kui saatis teisel poolajal palli Flora puuri enda väljakupoolelt. 24aastase ghanalase tabamuse on üles korjanud kõik tema kodumaa suuremad spordiportaalid, kuid kiitust jagatakse talle ohtralt ka sotsiaalmeedias. Üldise seisukoha võib kokku võtta nii: Agyiri tabamus peaks olema kindlasti üheks kandidaadiks ka FIFA poolt välja antavale aasta parima värava ehk Puskáse auhinnale.

Agyiri jagas ise videot väravast oma Instagrami kontol ning seal on seda Eesti liiga ässade kõrval kiita võtnud ka mõningad vutimaailma suured nimed. Näiteks Amsterdami Ajaxi ja Ghana koondise poolkaitsja Mohammed Kudus kirjutas omapoolse mitmel tasandil mõistetava kommentaarina „DIFFERENT“ ehk siis „erinev“, Moskva CSKA-s palliv välkkiire Nigeeria koondislane Chidera Ejuke kergitas aga omalt poolt kaabut kommentaariga „Ehh Chaleee"!“ mille võiks tõlkida näiteks kui „Oh sa püha püss!“

Manchester City noortesüsteemist läbi käinud Agyiri kolli on kommentaaride või lihtsalt emotikonidega tunnustanud ka näiteks AZ Alkmaaris mängiv Kamal Sowah, Türgis Hataysporis palliv Kanada koondislane Sam Adekugbe, MLS-is Columbus Crew meeskonda esindav Yaw Yeboah ja Taani kõrgliigas mängiv Baba Diomande, Ghana kohaliku liiga palluritest rääkimata.

ghanasoccernet.com portaal pealkirjastas asjakohase uudise järgnevalt: „VIDEO: Ernest Agyiri lõi Eestis Puskáse auhinna nimel võistleva värava“; Puskáse tõi mängu ka Cedanewsi portaal, kus lisati, et tabamus oli tõeliselt maailmaklassist.

Lisaks Ghana portaalidele on Agyiri imeväravale tähelepanu pööratud ka Hispaania, Brasiilia, Iisraeli, Türgi ja rahvusvahelistes jalgpalliportaalides ning kõik on ühel nõul: mees sai Eesti liigas hakkama ikka ühe paganama ilusa tabamusega!