Kui videos lagistas Kurt Zouma kassi pekstes naerda, siis kohtus tal erilist naerutuju ei olnud.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
1. juuni 2022, 13:32

Kohus karistas kassi kallal jõhkrutsenud tippjalgpallurit (8)

Veebruari alguses postitas West Ham Unitedi kaitsja Kurt Zouma sotsiaalmeediasse šokeeriva video sellest, kuidas peksis naeru lagistades oma Bengali kassi käte ja jalgadega ning viskas teda jalanõudega. Snapchatis ilmunud video juures olid ka naervad emotikonid. Looma väärkohtlemine jõudis kohtusse välja ja nüüd on 27aastasele Prantsusmaa passiga jalgpallurile määratud ka karistus.

Kohtuotsuse kohaselt tuleb Zoumal teha 180 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd, lisaks on tal keelatud viie aasta jooksul kasse pidada.

Karistatada sai ka jalgpalluri vend Yoan, amatöörist jalgpallur temagi, kes oli kogu seda võikust filminud. Talle määrati karistuseks 140 tundi ühiskondlikku tööd.

„Te mõlemad osalesite selles häbiväärses ja taunimisväärses teos selle lemmikloomast kassi vastu,“ ütles ringkonnakohtunik Susan Holdham otsust välja kuulutades. „Teie kohus on kassi eest hoolitseda. Sellel veebruarikuu päeval te seda ei teinud. Te peate arvestama ka sellega, et oma staatuse tõttu peate olema eeskujud ning paljud noored inimesed vaatavad teile alt üles ja tahavad teie moodi olla.“

Pärast seda, kui video avalikuks sai, mõistis West Hami klubi oma kaitsja käitumise hukka, kuid samas meeskonnast teda ei eemaldanud.

„Väga selgelt mõistame hukka video, mis on hakanud ringlema ja puudutab meie meie mängijat Kurt Zoumat,“ kirjutati avalduses. „Oleme Kurtiga rääkinud ja tegeleme selle probleemiga klubisiseselt. Samas tahaksime siiski selgeks teha, et me ei kiida kuidagi heaks loomade väärkohtlemist.“

Lisaks hukkumõistule trahvis klubi mängijat ligi 300 000 euroga, mis annetati loomade heaolu eest võitlevatele organisatsioonidele. Zouma kaotas ka isikliku sponsorlepingu Adidasega.

Zouma, keda on kuulda videos ütlemas, et tapab looma ära, oli – vähemalt sõnades – oma käitumises pettunud. „Tahaksin vabandust paluda. Minu käitumisele pole mingeid vabandusi ja tõesti kahetsen seda. Tahan kõigile kinnitada, et meie pere kaks kassi on vägagi terved. Terve pere armastab ja hindab neid. Tegemist oli ühekordse juhtumiga ja selline käitumine enam ei kordu,“ lubas Zouma pärast West Hami poolt teatavaks tehtud karistust.

Jalgpalluri patukahetsusest hoolimata võtsid loomakaitsjad jalgpallurilt kassid ära ja viisid loomade varjupaika.