Anett Kontaveit

Foto: Pascal Rossignol / Reuters / Scanpix
Tennis
1. juuni 2022, 21:20

FANTASTILINE! Anett Kontaveit tõuseb maailma edetabeli teiseks (16)

Kuigi Eesti esireketil Anett Kontaveidil pole viimasel ajal tervisemurede tõttu väljakul asjad kuigi hästi sujunud, siis on ta maailma edetabelis endiselt kõrgel ja aina kõrgemale rühib. Uuel nädalal tõuseb eestlanna lausa teisele reale!

Kontaveidi viimasest võidust on juba enam kui kuu aega, kui ta aprilli keskel Stuttgartis kahest vastasest jagu sai ja veerandfinaali jõudis. Paraku ongi need tema viimase kahe ja poole kuu ainsad võidud, sest ta on pidanud tervise tõttu pikka mängupausi. Väljakule astus ta ka Prantsusmaa lahtiste turniiri avaringis, kui kaotas Austraaliat esindava Alja Tomljanovicile 6 : 7 (5), 5 : 7.

Kuna aga teistel tennisistdel oli Prantsusmaal kaitsta olulisetl rohkem punkte, siis tõusebki Kontaveit viiendalt realt teiseks. Seni on teisel edetabelikohal mugavalt istunud tšehhitar Barbora Krejcikova, kes kaotas sarnaselt Kontaveidile avaringis. Nüüd langeb Krejcikova 13. kohale. Teise ringi jäi maailma kolmas number Maria Sakkari, kes ei suutnud kaitsta oma poolfinaali punkte ja langeb viiendaks. Konkurentsist on langenud ka maailma edetabeli neljas ja seitsmes number Arõna Sabalenka ja Paula Badosa. Seni seisis Kontaveidi ja teise koha vahel WTA edetabeli 11. koha naine Jessica Pegula, aga kuna ameeriklanna kaotas kolmapäeval maailma esireketile Iga Swiatekile, siis tõusebki Kontaveit 6. juunil ametlikult maailma edetabeli teiseks naiseks.

Kontaveidi jaoks oligi aasta esimene pool mugavam, sest mullusest oli kaitsta oluliselt vähem punkte. Mäletatavasti oli aga tema 2021. aasta teine pool imeline ning üks turniirivõit ajas teist taga.