Ottomar Ladva on teeninud pokkerit mängides miljoneid eurosid.

Foto: Elena Kask
Spordivaria
2. juuni 2022, 10:04

Endine Eesti maleäss pistis pokkerifestivalil taskusse sadu tuhandeid. Tema kahe aasta teenistus küündib aga miljonitesse!

Kunagine Eesti male imelaps Ottomar Ladva saavutas maailma suurima pokkerifestivali GG Online Championship (GGOC) high-roller turniiril teise koha ning teenis sellega ei rohkem ega vähem kui 354 000 eurot.  

Ülikõrge, 25 500-dollarilise osalustasu tõttu on high-roller turniir suunatud vaid kõrges mängus karastunud pokkeriproffidele. Võistluse lõppfaasis sõlmisid Eestist pärit Ladva ning Kanada pokkerimiljonär, Daniel Dvoress, omavahelise kokkuleppe auhinnarahade jagamiseks, lühikeses heitluses tiitlile jäi aga peale viimane.

Ladva on võistelnud edukalt ka teistel GGOC turniiridel. Samal päeval suutis ta võita veel 1500 dollarilise osalustasuga Sunday Saver high-roller turniiri ning teenida 50 000 eurot auhinnaraha. Ainuüksi viimase kahe aasta jooksul on 24aastane Ottomar Ladva teeninud GG-võrgustikus üle kuue miljoni euro auhinnaraha.

Enne pokkeriturniiridel lammutama asumist saavutas Haapsalust pärit noormees palju malespordis, seda juba Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilasena. Ottomar Ladva on neljakordne Eesti malemeister, Eesti noorim malemeister ning saavutanud 12aastaselt kiirmale Euroopa noorte meistrivõistlustel kolmanda koha. Ent nüüd näitab praegu Mehhikos elav noormees tippvormi online-pokkeriturniiridel.

OlyBeti pokkerimänedžeri Herli Olopi sõnul on Ladva sage külaline ka ülikõrgetel, enam kui 10 000-dollarilise sisseostuga turniiridel. Ainuüksi viimase kahe aasta jooksul on ta teeninud GG-võrgustikus üle kuue miljoni euro auhinnaraha.

Sellest summast tuleb küll lahutada turniiride sisseostud, kuid ilmselgelt on Ladva võidumarginaal keskmisest märksa kõrgem. Seejuures käib jutt turniiridest, mille tase on erakordselt tugev ning kus lööb kaasa maailma absoluutne pokkeriparemik,“ selgitas Olop.

GG Online Championship lõppes kolmapäeval, kus osales  läbi OlyBeti sadu Eesti pokkerimängijaid. Suurfestival koosneb 131 turniirist ning selle üldine auhinnafond on garanteeritult vähemalt 150 miljonit dollarit.