Cristiano Ronaldo pole harjunud mänge pingilt alustama.

Foto: SIPA/Scanpix
Jalgpall
3. juuni 2022, 11:28

Portugali peatreener Ronaldo pingile jätmisest: see oli taktikaline otsus

Portugali jalgpallikoondis tegi neljapäeva õhtul rahvuste liiga mängus Hispaaniaga 1 : 1 viigi. Meeskonna suurim staar Cristiano Ronaldo 11 algkoosseisumängija sekka ei mahtunud ning sekkus kohtumisse teisel poolajal. Kuigi 37aastane ründaja oli alles hiljuti paranenud puusavigastusest, kinnitas peatreener, et otsus viiekordne maailma parim mängija pingile jätta oli taktikaline.

Hispaania läks kohtumist Alvaro Morata kollist 25. minutil juhtima, kuid kaheksa minutit enne lõppu viigistas Ricardo Horta – see oli Braga ründajale karjääri esimene koondisetabamus.

Rahvustiimi eest 187 mängu pidanud ja maailmarekordilised 115 väravat löönud Ronaldo liitus mänguga alles 62. minutil. „Ronaldo? Tihti küsitakse, miks kuulub ta algkoosseisu. See on miljoni dollari küsimus. Arvasin, et selleks mänguks sobisid kõige paremini need mängijad, keda kasutasin,“ vahendas Portugali peatreeneri Santose sõnu Reuters.

„See oli tehniline ja taktikaline valik selleks mänguks. Meile tundus see kõige parem variant, arvestades stiili, millega tahtsime mängida. See pole kuidagi seotud sellega, kui väärtuslik on Cristiano, selles pole isegi küsimus. On hetki, mil tuleb mõelda teistmoodi. Uskusime, et ta sekkub teisel poolajal ja otsustab mängu,“ jätkas ta.

Teised neljapäevased rahvuste liiga tulemused:

Tšehhi – Šveits 2 : 1

Iisrael – Island 2 : 2

Sloveenia – Rootsi 0 : 2

Serbia – Norra 0 : 1

Põhja-Iirimaa – Kreeka 0 : 1

Küpros – Kosovo 0 : 2

Bulgaaria – Põhja-Makedoonia 1 : 1

Gruusia – Gibraltar 4 : 0

Eesti – San Marino 2 : 0