Ott Tänakul on rõõmustamiseks põhjust küll.

Foto: Bastien Baudin / Hyundai Motorsport GmbH
WRC
3. juuni 2022, 15:10

Sardiinia ralli liider Tänak: peame samas vaimus jätkama

Viie kiiruskatse järel Sardiinia rallit juhtiv Ott Tänak on seni tehtuga rahul ning püüab samas vaimus jätkata. Ta teab, et ei saa end mingil juhul lõdvaks lasta: edu Esapekka Lappi ees on 3,7 sekundit.

Eriti keeruline oli ralli teine kiiruskatse, mis sõideti reede hommikul. Tolm mõjutas suuresti pilootide nähtavust, Tänak näitas seal kolmandat aega. „See oli väga ekstreemne. Sardiinia katsed on niigi väga erilised: puude vahel ja kiired. Nähtavus on pea olematu ja tuleb hoida pöialt, et millegi kõva vastu ei sõida. Elasin selle üle: võtsin kohati päris kergelt ja suutsime lõpuni jõuda,“ lausus Hyundai piloot WRC All Live'i otseülekandes.

Tänak jäi rohkem rahule Terranova ja Monti di Ala e Budduso teiste läbimistega. „Auto tundus mõnevõrra parem kui esimese läbimise ajal. Suutsime vajalikke parandusi teha. Oleme kuumuse ja mõnede muude probleemidega pisut hädas, aga üldjoontes oli päris okei,“ sõnas Tänak, täpsustades, et pidas muu all silmas tehnilisi aspekte.

„Kui aus olla, siis teise läbimise ajal polnud tingimused kõige kehvemad. Pikk katse oli täitsa sujuv ega polnud midagi erilist. Ma polnud rehvidega kõige säästlikum, kulutasin nad üsna varakult ära. See polnud tore, aga mul on hea meel, et elasime selle hüppe üle,“ lisas ta.

Ralliga jätkatakse pärastlõunal. Tänak loodab, et tal õnnestub edu hoida. „Peame samas vaimus jätkama. Näeme, et tagant tulevad piloodid on väga kiired. Loomulikult on [meie] teepuhastamisel väga suur mõju. Peame jätkama samas vaimus ja loodetavasti saame olla homme rajal soodsamal positsioonil,“ lausus eestlane.