Iga Swiatek oli Prantsusmaa lahtistel ülivõimas.

Foto: AP/Scanpix
Tennis
4. juuni 2022, 17:44

Vägevas hoos maailma esireket ei jätnud Prantsuse lahtistel Ameerika imelapsele mingit võimalust (1)

Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste naiste üksikmängu finaali võitis maailma esireket Iga Swiatek. Ta alistas tund ja kümme minutit kestnud matšis 18aastase ameeriklanna Coco Gauffi (WTA 23.) tulemusega 6 : 1, 6 : 3.

USA talent alustas kohtumist oma pallingul närviliselt: ta jäi pärast topeltviga 0 : 30 kaotusseisu. Swiatek suutis selle ära kasutada ning vastase serv murda. Poolatar ei alustanud seejärel ka ise servimist kõige paremini, kuid sai hiljem teises geimis kirja ässa ning hoidis enda pallingut. Kolmandas geimis pääses maailma esinumber 40 : 15 juhtima, omas lõpuks kokku nelja murdepalli, millest kasutas viimase ka ära – 3 : 0.

Neljandas geimis õnnestus Swiatekil servimine juba paremini ning Gauffil erilist võimalust ei tekkinud. Viiendas geimis läks ameeriklanna 30 : 0 ja 40 : 30 juhtima, lasi vastasel viigistada, kuid sai lõpuks siiski oma esimese geimivõidu. Gauff läks ka järgmises geimis juhtima, kuid viimased kolm punkti kuulusid Swiatekile. 21aastane Poola tennisist kindlustas seejärel setivõidu, kasutades ära vastase eksimusi servimisel.

Gauff alustas teist setti servimurdega ning läks seejärel ka 2 : 0 juhtima, kuid järgmised viis geimi kuulusid kindlalt Swiatekile. Noor ameeriklanna suutis siis kaotusseisu vähendada 3 : 5-le, kuid järgmises geimis vormistas poolatar oma karjääri teise Prantsuse lahtiste turniirivõidu – ta triumfeeris Pariisi liivaväljakutel ka kaks aastat tagasi.

Ühtlasi oli tegu ka Swiateki 35. järjestikuse võiduga. Aegade pikimat võiduseeriat hoiab enda nimel Martina Navratilova, kes püsis 1984. aastal alistamatuna 74 järjestikuses matšis.