Cesar Chaneli ja Olivier Lavoreli võistlus sai kiire ja traagilise lõpu.

Foto: Twitter/@ttracesofficial
Auto-Moto uudised
5. juuni 2022, 12:17

Kurikuulus Mani saare ringrada nõudis nelja päeva jooksul teise ohvri (1)

Kurikuulus Mani saare mootorratturite võidukihutamine (Isle of Man TT) nõudis nelja päeva jooksul teise motosportlase elu. Kokku on seal nüüdseks hukkunud juba 262 inimest.

Kui kolmapäeva õhtul hukkus treeningul 29aastane Walesi tsiklimees Mark Purslow, siis laupäeval jättis külgkorvide võidusõidus ringarajale elu 35aastane prantslane Olivier Lavorel.

Cesar Chaneli juhitud tsikkel sattus õnnetusse juba sõidu esimesel ringil ühel hüppel. Korvimees Lavorel hukkus, raskelt vigastatud ja kriitilises seisus Chanel toimetati helikopteriga Liverpooli Aintree haiglasse.

Võidusõit katkestati ja kõik ülejäänud laupäeval toimuma pidanud sõidud lükati edasi.

„Avaldame kõige sügavamat kaastunnet Olivieri perekonnale, sõpradele ja lähedastele. Meie mõtted ja parimad soovid on sel raskel ajal Cesariga,“ seisab Isle of Mani võidukihutamise korraldajate avalduses.

Lavorel ja Chanel olid kogenud külgkorvisõitjad, kuid Mani saare võistlusel osalesid esmakordselt.

Isle of Man TT võistlustega tehti algust 1907. aastal ning see on nõudnud juba 262 inimelu. TT-võistlused sõidetakse 60,3 kilomeetri pikkusel ringil, millel on 264 kurvi. Rada teevad keeruliseks ka nähtavust piiravad puud, põõsad, hooned ja kiviseinad.

Sealjuures sõidavad kiiremates lõikudes üle 300 km/h kihutavad mootorratturid kiviaedade, majade ja valgustuspostide vahelt, sest seal puuduvad ohutusalad. Ajaloo kõige mustemad Isle of Mani võistlused toimusid 2011. aastal, kui erinevates õnnetustes kaotas elu 11 inimest. Tänavu on võistlus tagasi pärast kahe aasta pikkust koroonapandeemiast tingitud pausi.