Maria Lasitskene.

Foto: Reuters
Kergejõustik
6. juuni 2022, 08:54

Olümpiavõitja kritiseeris Venemaa teemantliigat. „Me ei peaks võistlema justkui matustel!“ (6)

Teatavasti ei lubata Venemaa ja Valgevene kergejõustiklastel osaleda teemantliigas. Venelased käivitasid alternatiivse võistluse, mis koosneb 16 etapist. Sportlaste meelehärmiks on see aga väga halvasti korraldatud ja publikuhuvi on olematu.

„Võistlused toimuvad maist kuni augustini riigi kaheksas piirkonnas. Seal osaleb umbes tuhat sportlast ja mõõduvõttudel ei piirduta ainult kergejõustikuga,“ on öelnud Venemaa spordiminister Oleg Matõtsin.

Nüüd on esimesed jõuproovid seljataga. Kõrgushüppe olümpiavõitja Maria Lasitskene rääkis intervjuus Ria Novostile, et oodatud efekti pole tekkinud.

„Tribüünid on täitsa tühjad,“ lausus mullu Tokyo mängudel triumfeerinud kõrgushüppaja. „Mulle ei meeldi selline olukord. Loodan, et kergejõustikuliit teeb avalikkuse, meedia ja reklaamiandjate meelitamiseks rohkem ära.“

Lasitskene lisas: „Mõned nimetavad seda teemantliiga alternatiiviks, kuid tegelikult on see lihtsalt tühjade tribüünidega monument. Me ei peaks võistlema justkui matustel, vaid tundma end nagu puhkusel.“