Eesti mäestlaskujate koondis Austrias enne Euroopa karikasarja kolmandat etappi.

Foto: Erakogu
Jalgrattasport
6. juuni 2022, 14:12

KARM KUKKUMINE: Johanson murdis Euroopa karikaetapil luu

3.-5. juunini Austrias Semmeringis toimunud downhilli IXS Euroopa karikaetapil saatis eestlasi ebaõnn. Luu murdnud Robert Johanson peab nüüd pidama vähemalt kahe kuu pikkuse võistluspausi.

Hooaja avaetapil Eesti läbi aegade parima tulemuse välja sõitnud Robert Johanson kukkus Semmeringis reedesel treeningul ning murdis luu. Eestlast ootab kodumaal ees operatsioon ning tõenäoliselt tuleb vähemalt mäestlaskumise võistlustelt eemal olla kaks kuud.

Eliitklassi meeste seas võistlesid ka Juho Mattus ja Armin Pilv, kes kvalifikatsioonis näitasid tagasihoidlikumaid aegasid, ent kui väikeses finaalis mindi maksimumi võtma, siis eksisid mõlemad. Liinilt välja sõitnud Mattus sai ajaga 3.30,786 kirja väikese finaali 49. koha ning kahel korral kukkunud Pilv 80. koha ajaga 3.51,675. Vigastada saanud Hendrik Kirsipuu ei startinud.

Paremini läks võistlus U17 klassi kuuluvatel Riko Mäeuibol ja Mark Petersonil. Mäeuibo sai finaalis kirja 11. koha ajaga 3.30,882 ja Peterson 23. tulemuse ajaga 3.43,574.

„Esimest korda sai sel hooajal võisteldud kõigil kolmel päeval vihmata ja seepärast olid rajad kiiremad, mis tähendas, et kukkumised olid valusamad ja vigastused suuremad,“ rääkis Mattus peale võistlust. „Robert kahjuks komistas ja sõitis kivi otsa. Tulemustega sel korral keegi rahule ei saanud jääda.“