Neljakordne Eesti meister Albert Tamm võistleb tänavu peaaegu terve aasta USAs.

Foto: Kristiine Miilen
Spordivaria
8. juuni 2022, 10:55

Eesti kettagolfiäss tegi elu parima tulemuse, tasuks pääse aasta prestiižseimale võistlusele

Eesti meeste kettagolfi esinumber Albert Tamm saavutas USA profituuri Elite Series etapil Portland Open 5. koha ja teenis sellega pääsme aasta prestiižseimale võistlusele, sügisel toimuvatele USA lahtistele meistrivõistlustele.

Igaüks sinna kettaid loopima ei pääse, pilet tuleb välja teenida või loota korraldajate wild card'ile. Tammel on olnud juba kaks korda au seal osaleda: mullu sai ta 42., kuid aastal 2019 kiiduväärt 10. koha.

Aplodeerida tasub Tammele ka hiljutise Portland Openi eest, sest 5. koht on Elite Series kategooria turniiridel tema karjääri tugevaim tulemus. Nõks nõrgema konkurentsiga, ent samuti profituuri kalendrisse kuuluv Silver Series kategooria võistlus Open at Tallahassee õnnestus tal aprillikuus võita.

Kuigi Tamm alustas Portland Openit bogey'ga, sai ta kokkuvõttes hästi pakkudelt minema ja läbis esimese ringi Blue Lake rajal nelja OB-karistuse kiuste 58 viskega (-8), mis andis 5.-8. koha.

Avaringi esimest poolt näeb siit:

Ja teist poolt siit:

Jälitajate grupis veedetud teine päev kulges Tamme jaoks vaevalisemalt. Ta sai fairway'le harvemini pihta ja korjas viis OB-karistust. Kümne meetri raadiusest tabas Tamm täpselt sama hästi (85%), kuid muud probleemid tekitasid kuus viset juurde ning ringi skoor oli 64 (-2).

Teise ringi esimest poolt näeb siit:

Ja teist poolt siit:

Kolmas päev viis mängijad uuele, Glendoveeri nimelisele rajale, mis lookles samuti parkmetsas. Seal sai Tamm taas hoo üles ning läbis 18 korvi 59 viskega (-7). Putt oli jätkuvalt tasemel (86%), avavisked maandusid enamasti fairway'l (80%) ja OB-karistusi tuli vaid üks.

Pühapäeval toimunud teisele Glendoveeri ringile pääsesid võistluse 46 esimest. Tamm jäi seal päeva parimale alla ainult ühe viskega (58; -8) ja kerkis kokkuvõttes jagama 5.-7. kohta. Viimase ringi puhul tasub esile tõsta Tamme 11. korvi eagle'it, mida keegi teine ei suutnud. Kusjuures ta jõudis par 5 rajal kahe viskega korvi alla, nii-öelda parklasse.

„Rajad olid väga nõudlikud,“ kirjutas Tamm Instagramis. „Blue Lake testis mu võimet hoida kettaid kontrolli all ja püsida fairway'l. Glendoover seevastu tõi mängu kõrguste vahed ja mõned distantsivisked hiiglaslike puude vahel.

Täitsin need ülesanded edukalt Ballista Pro'dega. Gold-X versioonid tegid oma tööd maksimaalselt pikkadel visetel ja kontrollitud hyzer-flip'ide puhul, Opto-X mudelid jäid kontrollitud distantsiviseteks ja tuule jaoks.“

***

Albert Tamme tänavused tulemused USAs

  • Las Vegas Challenge (Elite Series) – 34. koht

  • Waco Open (Elite Series) – 28. koht

  • Open at Belton (Silver Series) – 66. koht

  • Texas State Championship (Elite Series) – 36. koht

  • Open at Tallahassee (Silver Series) – 1. koht

  • Champions Cup (Major) – 57. koht

  • Jonesboro Open (Elite Series) – 31. koht

  • Dynamic Discs Open (Elite Series) – 58. koht

  • Masters Cup (Silver Series) – 21. koht

  • OTB Open (Elite Series) – 23. koht

  • Portland Open (Elite Series) – 5. koht