Hiljuti tagareit vigastanud norralane Karsten Warholm jookseb ajaga võidu, et saada juuli keskel algavaks MMiks terveks.

Foto: AFP / SCANPIX
Kergejõustik
8. juuni 2022, 12:20

Maailma parim 400 meetri tõkkejooksja võib MMilt eemale jääda

Maailma parim 400 meetri tõkkejooksja Karsten Warholm võib vigastuse tõttu jääda juulikuus USAs toimuvalt MMilt eemale.

Warholmi mured algasid 5. juunil Rabatis toimunud teemantliiga etapil, mille ta jättis pärast esimest tõket parema tagareie trauma tõttu pooleli.

Nüüd on uuringud tehtud ja Norra olümpiakomitee treeningkeskuse arst Thomas Torgalsen kommenteeris kohalikule rahvusringhäälingule (NRK) maailmarekordimehe olukorda nii: „Praegu liigume MMil osalemise suunas. Võimalik, et peame riskima vigastuse tõsisemaks muutmisega, sest MM on hooaja suur eesmärk.“

Torgalsen lisas, et sellise vigastusega võib võistluspaus olla üks kuni kuus nädalat, keskmiselt aga kolm-neli. „Üsna kiiresti jõuab 80 protsendini, aga paranemise viimase osa aega on raske prognoosida. See varieerub,“ selgitas Torgalsen.

Warholm ütles pressiteate vahendusel järgmist: „Nüüd tuleb tegutseda ratsionaalselt ja teha õigeid otsuseid, et olla tiitlivõistlusteks maksimaalselt hästi valmis. Saan vaid loota, et marginaalid on minu kasuks. Aeg annab arutust, mis on järgnevatel päevadel, nädalatel ja kuudel võimalik.“

MM toimub Eugene'is 15. kuni 24. juulini. Augustikuus selguvad Münchenis kergejõustiku Euroopa meistrid.