EDUKAS: Mart Siliksaar on treenerina töötanud rohkem kui 54 aastat. Praegu harjutab tema juhendamisel ka tõusev täht Tauri Kilk.Foto: Aldo Luud
Spordivaria
8. juuni 2022, 18:32

Spordi elutööpreemia laureaat Mart Siliksaar: ma olen vähemalt 15 korda surmasuus olnud!

Tänavu riikliku spordi elutööpreemia saanud Mart Siliksaare kohta võib öelda, et mees nagu orkester. 72aastane tartlane on üles ehitanud Eesti edukaima sulgpalliklubi, tõusutee alguses tegutses ta aga hoopis jalgpalli- ja hokitreenerina ning vutikohtunikuna. Samas on Mart tõhusalt äri ajanud, kasvatanud koos abikaasaga üles kaks tütart, lugenud läbi mitu tuhat raamatut ja külastanud ligikaudu 140 riiki.

Riiklik tunnustus oli justkui vihje, et nüüd on aeg loorberitele puhkama jääda. „Mul on suured plaanid, elutöö on veel tegemata,“ räägib loo peategelane.

1949. aasta 15. novembril sündinud poissi karastas karm elu. „Pärast sõda oli söögiga probleeme. Vanaema käis hommikuti turul subprodukte ostmas. Sõime tihti toitu, mis oli valmistatud neerudest, südamest, kopsudest, lehma sabast, hane- või kanapugudest,“ läheb Mart ajas peaaegu seitse kümnendit tagasi.

Spordipisiku sai ta kaasa geenidega.

Edasi lugemiseks: