Williams III ei teinud korvi all kellegi elu lihtsaks. Pildil püüab ta takistada Klay Thompsoni viset.

Foto: Kyle Terada / AP / Scanpix
Korvpall
9. juuni 2022, 08:49

Bostoni tagamehed viskasid meeskonna NBA finaali juhtima, aga salajaseks sangariks kerkis hoopis keskmängija

Korvpalliliigas NBA pääses Boston Celtics finaaleeriat juhtima mängudega 2 : 1, kui kolmandas kohtumises alistati koduplatsil Golden State Warriors seisuga 116 : 100.

Boston võitis juba avaveerandi seisuga 33 : 22 ja pääses teisel perioodil juhtima lausa 17 punktiga, aga pärast poolajapausi näitas paremat minekut Warriors. Curry juhtimisel sai San Francisco meeskond Bostoni kätte ja läks korra ka punktiga mööda, ent siis nende jõud rauges. Veerandi lõpp kuulus taas Celticsile ja kogu mäng tulemusega 116 : 100.

Kuigi Celticsi tagumine trio – Jaylen Brown, Jayson Tatum, Marcus Smart – kostitas Warriorsit kamba peale 77 punktiga, siis kiitsid kõik mängu järel enim keskmängijat Robert Williams III. Williams viskas küll vaid kaheksa punkti, aga noppis kümme lauapalli, pani neli koppa ja tegi kolm vaheltlõiget.

„Rob muudab mängu. Oleme õnnega koos, et meil on meeskonnas selline kutt. Tema mäng on suurem kui ta numbrid,“ tunnustas legendaarne korvialune mees Al Horford. Smart lisas: „Ta on seda teinud terve hooaja. Tema pärast ongi meie kaitse nii võimas. Ta muutub mäng-mängult aina paremaks.“

„Kui Rob on terve ja liigub nii nagu täna, siis on ta üks liiga parimaid kaitsjaid. Mind ei üllatanud tema tänane esitus mitte üks raas,” kiitis Brown.

Warriorsi poolelt kerkis resultatiivseimaks taas Steph Curry, kes kostitas Bostonit kuue kolmesega ja kokku 31 punktiga. Sellest jäi aga võiduks väheks. Mängu eel juhtus huvitav kild, kui Warriorsi mehed viskasid soojendusel peale ja tundsid justkui korv oleks liialt kõrge. Kontrolliti üle ja oligi viis sentimeetrit liialt kõrgel!

Seeria neljas kohtumine peetakse Bostonis Eesti aja järgi laupäeva varahommikul kell 4.