Shaunae Miller-Uibo plaanib 400 m jooksuga hüvasti jätta.

Foto: Reuters/Scanpix
Kergejõustik
9. juuni 2022, 20:00

Mitmevõistlejaks? Shaunae Miller-Uibo kavatseb oma põhialast loobuda ega kaitse Pariisis tiitlit

Sprindistaar Shaunae Miller-Uibo andis mõista, et tahab lähitulevikus 400 m jooksuga hüvasti jätta. Nii Rio kui ka Tokyo OMil sel alal kuldmedali võitnud bahamalanna ei plaani kahe aasta pärast Pariisis oma tiitlit kaitsta. Tõsi, päris kohe ei kavatse veerandmailer staadioniringide läbimisest loobuda, sest auhinnakapist on puudu maailmameistritiitel.

Miller-Uibo tuli 400 m distantsil nii 2015. kui ka 2019. aasta MMil hõbedale. 2017. aastal Londonis oli ta veel paarkümmend meetrit enne finišit liider, kuid komistas ning pidi leppima neljanda kohaga. Tänavu on kahekordne olümpiavõitja kullasoosik, isiklikke rekordeid vaadates ei tohiks talle konkurente leidudagi.

Neljapäeval lööb väljejalg Roomas teemantliiga etapil kaasa hoopis 200 m distantsil. Võistluseelsel pressikonverentsil ütles Bahama täht, et 400 meetrit ta kahe aasta pärast ilmselt enam ei jookse. „Olen seal nii palju saavutanud ja selle üle uhke. Mõtlen sellega peagi lõpparve teha. Kui aus olla, siis ilmselt ei jookse ma [2024. aastal] enam 400 meetrit. Ma ei usu, et seda kahe aasta pärast enam teen.“

400 m distantsi maailma kõigi aegade edetabelis 48,36ga kuuendat kohta hoidev Miller-Uibo ihkab veel enne alaga lõpetamist alistada maailmarekordi, milleks 47,60. Selle jooksis 1985. aastal välja Marita Koch ning lähiaastatel pole keegi sellele lähedalegi jõudnud.

Edasi lugemiseks: