Konstantin Vassiljev lõpetas Maltal oma pika väravapõua koondisesärgis. Meie pallivõluri tabamusi oleks väga vaja, et võita potentsiaalne väravate vahe võitlus Lätiga.

Foto: Martin Ahven
Jalgpall
10. juuni 2022, 12:16

SAKSAMAA OOTAB?! Eesti vutikoondis on (loodetavasti) nelja võidu kaugusel EM-finaalturniirist (1)

Eesti jalgpallikoondis alistas neljapäeva hilisõhtul Sergei Zenjovi vingest eeltööst ja järgnenud Henri Anieri 94. minuti väravast Malta 2 : 1. Loodetavasti on sellega tehtud ära suurem osa tööst, et juba septembris rahvuste liiga mudadivisjonist välja kerkida. Siiski on vaja Malta kodus ja San Marino võõrsil kindlalt alistada, sest siis võib olla praokil ka uks EM-finaalturniirile!

Alustuseks tasub öelda, et UEFA kokku pandud Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsioonisüsteem on ikka jube keeruline. Kui eelmine kord (2020 EMi eel) oli asi lihtne ja igast rahvuste liiga divisjonist, ka madalaimast, pääses üks võistkond kindlasti EMile, siis pärast seitsmeliikmelise mudaliiga loomist pole Euroopa väetimaile enam kohta garanteeritud. See aga ei tähenda, et Eestil, kes praegu kuulub nende seitsme sekka, võimalusi üldse ei oleks.

Edasi lugemiseks: