Robin Jäätma võitis EMilt kaks medalit.

Foto: Facebook/Vibukool
Spordivaria
11. juuni 2022, 19:12

SUPER! Robin Jäätma võitis EMil pronksi ja õe Liselliga hõbeda takkapihta!

Münchenis peetavatel vibulaskmise Euroopa meistrivõistlustel võitis Robin Jäätma plokkvibu individuaalturniiril pronksmedali ja koos õe Liselliga segavõistkondade seas hõbeda.

Ka eelmisel EMil hõbedale jõudnud õde-venda Jäätmad lõpetasid plokkibu segavõistkondade kvalifikatsioonivõistluse 7. kohal. Duellide esimeseks vastaseks sai eelringide järel 11. kohale jõudnud Soome, kes alistati tulemusega 157 : 153.

Pigelisem oli võistlus teise duellipartneri Hollandiga, keda võideti ühe silmaga 158 : 157. Poolfinaalis oli Eesti duo vastaseks Türgi ja see duell kujunes tõeliselt tuliseks – parema välja selgitamiseks tuli kasutusele võtta lisanooled. Seal osutusid täpsemaks meie vibusportlased, kes jõudsid nii kullamatšile Taani võistkonna vastu. Tulemusega 156 : 153 kuulus võit ja esikoht siiski taanlastele.

Lisaks segavõistkonde hõbemedalile tegi Robin Jäätma suurepärase võistluse ka individuaalselt. Kvalifikatsioonivõistluse lõpetas ta 708 punkti ja 4. asetusega ning jätkas võistlemist kuueteistkümnendikfinaalis, kus tema vastaseks oli Norra vibulaskur Mads Haugseth, kelle eestlane alistas kindlalt 150 : 143.

Järgmisena pidi Jäätmale alla vanduma horvaat Domagoi Buden, seda tulemusega 144 : 146. Seejärel alistas Jäätma hispaanlase Kevin Aria 148 : 145, kuid poolfinaalis tuli tal tunnistada kvalifikatsiooni täpseima mehe, hollandlase Mike Schloesseri paremust tulemusega 149 : 146.

Pronksimatšis oli Jäätma vastaseks slovakk Josef Bosansky. Duell lõppes viigiga 148 : 148 ning oma paremuse maksma panemiseks tuli kasutusele võtta lisanooled. Seal oli Robin Jäätma kindlam ja nii kuulus pronksmedal talle. 

„Olen väga rahul oma laskmisega pronksimatšis. Tulin pingega hästi toime ja lasud olid head, medalimatšis lasta kaks punkti alla maksimumi on päris hea skoor,“ kommenteeris Robin Jäätma võistluse järel.

Lisaks EMil kaks medalit võitnud Robin Jäätmale kuulusid Eesti EM-koondisesse sportvibu laskurid Reena Pärnat (17. koht), Bessi Kasak (17. koht), Triinu Lilienthal (33. koht), Märt Oona (33. koht), Karl Kivilo (57. koht) ning plokkvibu laskurid Lisell Jäätma (17. koht), Maris Tetsmann (17. koht), Meeri-Marita Paas (17. koht), Kristjan Ilves (17. koht) ja Evert Ressar (17. koht) . Plokkvibu naiskond saavutas EMil neljanda koha, sportvibu naiskond, sportvibu segavõistkond ja plokkvibu meeskond lõpetasid EMi üheksanda kohaga.

Treeneritena oli Eesti koondisega EMil kaasas Maarika Jäätma, Dean Alberga ja Snezana Stoljarova.