Peruu šamaanid Austraalia koondise fotot suskamas.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
11. juuni 2022, 20:20

Ayahuasca näitas Peruu sortsidele, et MMile jõuab nende koondis

Austraalia ja Peruu jalgpallikoondised rivistuvad esmaspäeva õhtul kell 21 Kataris Al Rayyani Ahmad bin Ali staadionile, et välja mängida eelviimane MM-pilet. Peruulased ei taha jätta midagi juhuse hooleks ning nii peeti riigi pealinnas Limas maha suurejooneline tseremoonia, kus meeskonna edu kindlustamiseks kaasati koguni 13 šamaani.

Üldjuhul on kõiksugused posijad olnud teemaks pigem Aafrika koondiste juures, ent nüüd leidsid ka Peruu sortsid, et aeg on võimed vaka alt välja tuua ja otsustavaks mänguks valmistuvale koondisele omalt poolt vurtsu juurde manada.

Et asi oleks kindlam, võeti välja ka Austraalia meeskonna foto, mida asuti rituaali käigus mõõkadega torima, samal ajal kui üks põlisrahva šamaan törtsutas puhkpilli, mida tuntakse pututo või caracola nime all.

„Viisime läbi Peruu võidutseremoonia. Kutsusime riiklikult kokku kõik šamaanid,“ kiitis pärast tseremooniat Walter Alacroni nimeline sorts. „Tseremoonial osales aga 13 šamaani, kuna Peruu mängib Austraaliaga 13. juunil. Me nägime, et Peruu saab edasi – Peruu osaleb Katari MMil, sest nägime pärast ayahuasca tarvitamist inimeste rõõmu!“

Ayahuasca on hallutsinogeenne leotis, mida on Amazonase vihmametsades elavad šamaanid ja ravitsejad meditsiinilistel ja vaimsetel eesmärkidel juba aastasadu kasutanud.