Isa ja poeg Roger ja Bradley Stockton hukkusid Mani saarel.

Foto: Facebook/ABPMotorsport
Auto-Moto uudised
11. juuni 2022, 21:41

JÄRJEKORDSED OHVRID: Mani saare võidukihutamisel hukkusid isa ja poeg (2)

Mani saare mootorrataste võidukihutamine (Isle of Man TT) jätkub süngetes toonides: reedel hukkusid külgkorvide võistlusel isa ja poeg Roger ja Bradley Stockton. Kokku on Isle of Man TT nõudnud tänavu juba viis ohvrit.

Crewe linnast pärit külgkorvipaar tegi oma esimese stardi esmaspäeval. See sõit lõpetati kaheksanda kohaga, ent reedene teine start jäi isa ja poja jaoks viimaseks. Samas paigas, kuhu vähem kui nädal tagasi jättis oma elu prantslane Cesar Chanel – kusjuures korraldajad olid esialgu ekslikult hukkunuks kuulutanud tema külgkorvimehe Olivier Lavorali – sattusid õnnetusse ka Stocktonid. Kummagi mehe elu ei õnnestunud päästa.

„Sügava kurbusega peame kinnitama, et 56aastane Roger Stockton ja 21aastane Bradley Stockton Crewest Chesire's said mõlemad surma õnnetuses, mis juhtus külgkorvide võidusõidu teisel ja viimasel ringil,“ seisis Isle of Man TT korraldajate avalduses. „Õnnetus juhtus Ago hüppel, üsna ringi alguses.

Roger ja Bradley olid isa ja poeg, vastavalt juht ja korvimees. Roger olid kogenud TT võistleja, kelle jaoks oli tegemist 20. TT stardiga. Bradley oli TT debütant, kes sai esmaspäeva oma esimeses TT stardis koos isaga muljetavaldava kaheksanda koha. Tänavune hooaeg oli nende jaoks viies ühine ning nad olid Briti F2 külgkorvide karikasarjas pidevalt eesotsas, lõpetades eelmise hooaja kokkuvõttes teisena.

Isle of Mani TT korraldajad avaldavad Rogeri ja Bradley perekondadele, lähedastele ja sõpradele sügavaimat kaastunnet.“

Lisaks külgkorvide klassis võistelnud Roger ja Bradley Stocktonile ja Cesar Chanelile on Mani saare võidukihutamisel tänavu hukkunud Walesi tsiklimees Mark Purslow ja põhjaiirlane Davy Morgan. Kokku on 1907. aastal alguse saanud võistlusel hukka saanud aga 265 motosportlast.

TT-võistlused sõidetakse 60,3 kilomeetri pikkusel ringil, millel on 264 kurvi. Raja teevad keeruliseks ka nähtavust piiravad puud, põõsad, hooned ja kiviseinad.

Sealjuures sõidavad kiiremates lõikudes üle 300 km/h kihutavad mootorratturid kiviaedade, majade ja valgustuspostide vahelt, sest seal puuduvad ohutusalad. Ajaloo kõige mustemad Isle of Mani võistlused toimusid 2011. aastal, kui erinevates õnnetustes kaotas elu 11 inimest. Tänavu on võistlus tagasi pärast kahe aasta pikkust koroonapandeemiast tingitud pausi.