Jüri Vips oli lähedal võidule, kuid jäi lõpuks tühjade pihkudega.

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool
Auto-Moto uudised
12. juuni 2022, 11:41

VALUS! Vipsil jäi etapivõit kaitsmata liidrikohal tehtud avarii tõttu (2)

Vormel 2 sarjas kihutava Jüri Vipsi ebaõnnestumisi täis hooaeg sai jätku: Bakuu GP põhisõidus oli ta veel kuus minutit enne lõppu liidrikohal, kuid pidi kurvis tehtud avarii tõttu katkestama.

Esikohalt sõitu alustanud eestlane tegi hea stardi ning suutis liidripositsiooni säilitada. Kohe avaringis põrkasid omavahel kokku Olli Caldwell (Campos) ja Amaury Cordeel (Van Amersfoort), misjärel tuli rajale turvaauto ning piloodid läksid kordusstardile.

Vipsil õnnestus taas esimest kohta hoida ning püsis liidrina üheksanda ringini, mil tuli boksi. Mitte kõige kiiremini õnnestunud rehvivahetuse järel naasis Hitech GP tiimi eest kihutav piloot rajale seitsmendana. Liidriks tõusis tiimikaaslane Marcus Armstrong, kel õnnestus Vipsist ette jääda ka pärast boksipeatust.

DRSi alal möödus Eesti vormelipiloot siiski uuesti uusmeremaalasest. 12. ringil tegid avarii Cem Bölükbasi (Charouz) ja Roy Nissany (Williams GP). Taas tuli rajale turvaauto ning piloodid läksid 15. ringile kordusstardist. Seal püüdis Armstrong trügida mööda teisel kohal olevast Vipsist ning oleks ta peaaegu vastu seina lükanud. Õnneks sai eestlane sõitu jätkata, pidurdamisega hiljaks jäänud Armstrong langes aga kuuendaks.

Vips tõusis uuesti liidriks 18. ringil, kui Calan Williams (Trident) tegi ära oma kohustusliku boksipeatuse. 21aastane piloot püsis seal 23. ringini, kuid tegi seejärel avarii. Vips sõitis esmalt sisekurvis vastu seina, seejärel väliskurvis ning nii oligi sõit lõppenud. Sõidu lõpuni jäi sel hetkel veel pisut üle kuue minuti.

Eesti vormeliäss, kes oli õnnetuse järel väga pettunud, kurtis ise meeskonna raadios, et pärast teist kordusstarti, kus Armstrong talle sisse sõitis, oli vormel pidurdades ebastabiilne.

Hiljem vabandas Vips sotsiaalmeedias meeskonna ja poolehoidjate ees.

Etapivõit läks lõpuks Dennis Haugerile (Prema). Järgnesid Logan Sargeant (Carlin) ja sarja üldliider Felipe Drugovich (MP Motorsport). Armstrong oli lõpuks 12. ehk jäi punktikohalt välja.

Mullu Bakuus nii sprindi- kui ka põhisõidu võitnud Vipsil on käsil keeruline hooaeg. Laupäeval oli ta sprindis 12., tänavu on eestlane esimesest 12 sõidust jõudnud poodiumile kolmel, kuid võitu pole veel tulnud.