Robert Lewandowskil jagub suvel mõtteainet ilmselt küllaga.

Foto: SIPA/Scanpix
Jalgpall
12. juuni 2022, 13:38

Kas uuel hooajal näeme Lewandowskit ühes meeskonnas Ronaldoga?

Robert Lewandowski on andnud selgelt mõista, et tema mängud Müncheni Bayerni eest on mängitud. Kui varasemalt spekuleeriti, et ta liitub uueks hooajaks FC Barcelonaga, siis Hispaania kõrgliiga president Javier Tebas ütles hiljuti, et Kataloonia tiimil pole majanduslike raskuste tõttu poolakaga lepingu sõlmimine võimalik. Väravamasina allkirja jahivad mitmed klubid, nende hulgas ka Manchester United – kuid miks peaks maailma üks ohtlikemaid ründajaid tahtma nendega liituda, kui on teada, et nad mängivad tuleval hooajal Euroopa liigas?

Igatahes jälgitakse Unitedis pingsalt, kas Lewandowski jõuab Barcelonaga kokkuleppele või mitte. Daily Maili andmetel on Inglise kõrgliigahooaja kuuendana lõpetanud klubi valmis maksma augustis 34. sünnipäeva tähistavale ründajale rohkem kui 460 000 euro suurust nädalapalka.

Unitedile endale kuluks mõistagi kindel väravalööja ära, sest kuigi meeskonnas on juba 37aastane Cristiano Ronaldo (suure tõenäosusega jätkab portugallane nende juures), siis teised ründajad olid eelmisel hooajal kahvatud.

Samas tunnevad mõistagi Lewandowski vastu huvi ka klubid, kes saavad erinevalt Unitedist pakkuda meistrite liiga vutti. Suvel otsib omale ründajat näiteks Londoni Chelsea, kelle juurest lahkub tõenäoliselt Romelu Lukaku, kes toodi mullu meeskonda 114 miljoni euro eest.

See-eest Bayern tahab iga hinna eest Lewandowskist kinni hoida – Poola staaril kehtib nendega leping järgmise aasta suveni. Ründaja on Saksamaa hiiu eest olnud äärmiselt tulemuslik: kui eelmisel hooajal sai ta kirja 50 väravat, siis üle-eelmisel 48 ja üle-üle-eelmisel 55. Väidetavalt tuleb teistel klubidel Lewandowski ostmiseks maksta umbes 23 miljonit eurot.

„Ma pole isekas inimene. Tean, mis mul oli Bayernis, ja hindan seda väga. Tean ka seda, et olen andnud endast parima, et viimase kaheksa aasta jooksul klubi ja fänne mitte alt vedada. Nüüd tunnen, et on õige aeg uueks etapiks,“ kinnitas Lewandowski intervjuus Bildile, et otsib uut väljakutset.