Devon Allen (paremal) on nüüd kõigi aegade kolmas mees ja tegi säru ka Grant Hollowayle (vasakul), kes on kõigi aegade teine.

Foto: Mike Stobe / AFP / Scanpix
Kergejõustik
13. juuni 2022, 09:13

Juba end Ameerika jalgpallile lubanud tippsprinter täidab eesmärki: tahtsin maailmarekordit joosta, jään siis uut võimalust ootama

On üsna haruldane – mitte pretsedenditu, aga siiski –, et ühe spordiala maailma parim otsustab keset karjääri hakata teenima hoopis teistsugust jumalat. Just säärane plaan on 110 m tõkkejooksjal Devon Allenil, kes on juba sõlminud lepingu NFLi klubi Philadelphia Eaglesiga.

Kui vaadata medaleid, siis Allen kohe kindlasti ei ole maailma parim. Tiitlivõistlustelt on tal ette näidata olümpia neljas ja viies koht, aga mitte kordagi pole ta pääsenud isegi poodiumile. Küll aga võib ta oma kergejõustikukarjääri lõpuks siiski maailma parim olla, sest tema suur eesmärk on maailmarekord ja sellele jõudis ta pühapäeval väga lähedale.

New Yorki GPl jooksis ta 1,6 meetrise taganttuulega ajaks 12,84 ehk sai kirja kõigi aegade kolmanda aja. Ise oli ta selles päris pettunud.

Edasi lugemiseks: