Erling Braut Haaland ja Darwin Nunez

Foto: Manchester City ; Alvaro Isidoro / ZUMA Press / Scanpix
Jalgpall
13. juuni 2022, 13:22

JALKASAAGAD | Liverpool sai kalli ründaja kätte, PSG hakkab treenerit otsima, City taaslavastas ikoonilise pildi

Kui pole tiitlivõistluseid, siis kuulub jalgpallimaailma suvi peaasjalikult igasugustele üleminekusaagadele. Neist kaks väga olulist saagat hakkavad läbi saama, peaosades Liverpool ja Paris Saint-Germain.

Liverpool, kes oli juba kokku leppinud 19aastase poolkaitsja Fabio Carvalho üleminekus Fulhamist, on nüüd käed löönud 22aastase Benfica ründeässa Darwin Nunezega. Liverpool ise veel mängijat esitlenud pole, ent Portugali klubi avaldas oma kodulehel teate, et kokku on lepitud 75 miljoni euro suuruses üleminekus, mis koos lisadega võib kasvada kolmekohaliseks.

Klubi rekordit Liverpool esialgu purustama ei hakka, sest see on Virgil van Dijki käes, kes osteti omal ajal Southamptonist ligi 90 miljoni euro eest.

Uruguaylane jõudis Benficas, kuhu ta osteti Almeriast 24 miljoni euro eest, mängida kaks hooaega. Viimasel aastal lõi ta 28 liigamänguga 26 väravat ja sahistas kõikide sarjade peale kokku võrku lausa 34 korral. Uruguay koondise eest on tal kirjas 11 mänguga kaks väravat.

PSG on aga juba sama hästi kui vallandanud peatreeneri Mauricio Pochettino. 50aastasel argentiinlasel on küll klubiga lepingut ühe hooaja jagu alles, ent pea kõigi lugupeetavate uudisteagentuuride andmetel ta seda lõpuni täita ei saa. Peamiste asendustena on räägitud Zinedine Zidane’ist, Jose Mourinhost ja Christophe Galtierist. Kui viimased kaks on seotud vastavalt Roma ja Nice’iga, siis Zidane on vaba mees.

Vahepeal juba räägitigi endisest Reali juhendajast kui uuest PSG peatreenerist täiesti kindlas kõneviisis, aga siis tõmbas mehe agent Alain Migliaccio veidi tuure maha. „Kõik need kuulujutud PSG teemal on täiesti alusetud. PSG omanik pole olnud ühenduses ei minu ega Zidane’iga,” kinnitas ta L’Equipe’ile.

Põneva taaslavastusega sai esmaspäeval hakkama Manchester City, kes esitles oma uusimat suurostu Erling Braut Haalandit. Kuivõrd Haalandi isa Alfie mängis omal ajal aastaid Inglismaal, siis just seal ka Erling sündis. Tõsi, poja sünnipäeval oli isa veel Leedsi mängija, aga liitus peag Cityga. Nii ongi ikooniliseks saanud pilt, kus väike Erling istub City särgis diivanil. Nüüd lavastati sellest uusversioon!

„Kuna sündisin Inglismaal, siis olen olnud terve oma elu Manchester City fänn. Tean klubist väga palju ja tunnen end siin kui kodus. Olen käinud paljudel City mängudel ja usun, et suudan endast siin kõik anda. Siin on nii palju maailmatasemel mängijaid ja üks ajaloo parimaid treenereid. Tahan lüüa palju väravaid, võita karikaid ja end arendada.”