Foto: Aldo Luud
Korvpall
13. juuni 2022, 14:07

ALLKIRJAD ALL: Tartu korvpallile uue hingamise sisse puhunud Mazurs jätkab klubis

Lõppenud korvpallihooajal Tartu Ülikool Maks & Mooritsa karikavõidu ja Eesti meistrivõistluste finaali tüürinud 41aastane lätlane Nikolajs Mazurs jätkab Tartu esindusmeeskonna peatreenerina ka järgmisel hooajal. 

Tartu Ülikooli Akadeemilise spordiklubi juht Gert Prantsil on hea meel koostöö jätkumise üle. „Meil on väga hea meel, et Nikolajsiga jätkame. Ta tõestas lõppenud hooajal nii mõndagi ning tema käe all pakkus meeskond Tartu publikule häid emotsioone. Sel korral saab peatreener juba ettevalmistusfaasis võistkonnaga tööle hakata ja loodame, et saame juba hooaja alguses atraktiivse võistkonna kokku.“ 

Alates 2021. aasta novembrist Tartu meeskond juhendanud Mazurs on varasemalt viinud Riia VEFi Läti meistriks, olnud peatreener Saraatovi Avtodoris, Permi Parmas ning BK Ogres. 

Mullusel korvpallihooajal suutis Tartu meeskond tema juhtimisel võita Eesti karikavõistlused, pääseda üle noatera Eesti-Läti liiga playoffi ning jõuda Eesti meistrivõistlustel hõbemedaliteni. Lisaks esineti hästi Põhja-Euroopa liigas, kus jõuti finaalturniirile ja saadi sealt liiga avahooajal neljas koht. 

Tartut ja Mazursit seob aastane leping. Meeskonna ülejäänud treeneritepink ja koosseis on veel lahtine. Klubiga on kehtivad lepingud Märt Rosenthalil, Emmanuel Wembil, Robin Kivil ja Oliver Suurorul.

Äsja Õhtulehes ilmunud intervjuus rääkis Mazursist pikemalt ka Janar Talts. „Mazurs on [Toomas Kandimaaga võrreldes] hoopis teistsuguse käekirjaga treener: ta tahab kõiki asju ise teha, tal on oma selge nägemus, mida tahab muuta, mida paremaks teha. Tiit [Sokk] sai enda rolliga väga hästi hakkama: ta oli nõuandja ja toeks Mazursile tema asjade elluviimisel. Nad sobisid päris hästi, kuid eks see ikka ohukoht oli – Tiit on Eestis abitreenerina ikkagi Tiit, mitte mingi suvaline vend.“