ÜKSIK HUNT: Kaspar Taimsoo paneb end tänavu proovile ühepaadis. Poznani MK-etapp on erand.Foto: Karli Saul
Sõudmine
13. juuni 2022, 15:38

Sakslasest maailmameister liitus Viljandi klubiga, et sõuda karjääri viimasel MK-etapil Taimsooga kahepaadis

Kaspar Taimsoo istub teisipäeva hommikul autosse, et sõita ligi 1200 kilomeetri kaugusel asuvasse Poznani linna, kus toimub sõudehooaja teine MK-etapp. See oleks kogenud sportlase jaoks rutiinne võistlusreis, kui ta ei sõuaks elus esimest ja ilmselt viimast korda kahepaadis koos sakslasest sõbra Stephan Krügeriga.

Mõte on semude peas küpsenud juba aasta-paar, kuid viimaks mängis elu neile õiged kaardid kätte. 33aastane Krüger, kel auhinnakapis nii kahepaatide MM- kui ka EM-kuld, tegi tegelikult tippspordiga Tokyo olümpiamängude järel lõpparve, aga on veel piisavalt heas füüsilises vormis, 35aastane Taimsoo annab tänavu aerudele valu ühepaadis.

Et mingigi harmoonia saavutada, veetis Krüger möödunud töönädala Taimsoo juures Viljandis. „Ta ütles, et käis viimati neli päeva järjest vee peal enne olümpiamänge,“ märkis Taimsoo. „Ta on küll ratast sõitnud ja ikka sportliku kehaehitusega, aga saame mõlemad aru, et seda on tippspordi jaoks vähe. Ega ma isegi ole elu tippvormis. Aga see polegi kõige tähtsam, päris tore oli vahepeal kellegagi koos vee peal käia.“

Edasi lugemiseks: