Kaia Kanepi kaotas Berliinis Karolína Plíškovále.

Foto: AFP/Scanpix
Tennis
13. juuni 2022, 16:56

Kanepi võitis kunagise maailma esireketi vastu avaseti, kuid kaotas seejärel kõik ülejäänud geimid (1)

Berliinis alanud WTA500 turniiril pidi Kaia Kanepi (WTA 41.) kolmes setis tunnistama kunagise maailma esireketi, praegu edetabeli seitsmendal real paikneva tšehhitari Karolína Plíšková paremust.

Esimeses setis suutsid nii läinud reedel oma 37. sünnipäeva tähistanud Kanepi kui ka temast seitse aastat noorem Plíšková hoida terve seti käigus oma servigeime. Seejuures oli eestlanna Steffi Grafi nime kandva areeni muruväljakul kindlam: kui Plíškovál ei õnnestunudki Kanepi servil murdepallini jõuda, siis meie tennisist teenis tšehhitari teisel pallingul ühe, kolmandal pallingul kaks ja neljandal lausa neli murdepalli. Realiseerida neid tal siiski ei õnnestunud.

Tasavägiselt kulgenud kiires lõppmängus läks Plíšková 5 : 4 juhtima, kuid siis võitis kolm punkti järjest Kanepi. Setivõidu tõi talle suurepärane tõrje Plíšková pallingul. Esimene sett kestis 56 minutit.

Ent ootamatul kombel ei võitnud Kanepi seejärel enam ainsatki geimi! Plíšková oli oma pallingutel ülikindel – Kanepi teenis vaid ühe (realiseerimata jäänud) murdepalli teises setis 0 : 5 kaotusseisus olles – ning ka eestlanna servigeimides näitas ta hoopis teisel tasemel tennist kui avasetis. Teise seti võitmiseks kulus tšehhitaril 26 ja kolmanda seti võitmiseks 25 minutit. Matši viimaseks jäänud servigeimi võitis Plíšková seejuures ühtegi punkti loovutamata. Seega 6 : 7, 6 : 0, 6 : 0 võit Plíškovále.

Summa summarum tuleb nentida, et Plíšková pani võidule aluse oma kuulsa võimsa pallinguga: ta sai kirja lausa 17 serviässa Kanepi 4 vastu. Tšehhitari esimese servi õnnestumisprotsent oli 68 ja ta võitis 70 protsenti esimesel servil mängitud punktidest; Kanepi vastavad numbrid olid 57 ja 66. Teisel servil mängitud punktidest võitis Plíšková 55 protsenti, Kanepi vaid 37. Topeltvigu tegi Plíšková kuus ja Kanepi seitse. 185 välja mängitud punktist võitis Plíšková 105 ja Kanepi 80. Oma kaheksast murdevõimalusest kasutas Plíšková ära kuus, Kanepi teenis samuti kaheksa murdepalli, kuid ei realiseerinud neist ainsatki.

Esmaspäevane matš oli neljas, kus Kanepi ja Plíšková omavahel vastamisi läksid. Ka kolm eelmist kohtumist oli võitnud tšehhitar: 2008. aastal 1 : 6, 6 : 3, 7 : 5, 2013. aastal 7 : 5, 6 : 3 ja 2018. aastal 3 : 6, 7 : 5, 6 : 2. Kaks esimest mängu toimusid liivaväljakul, kolmas aga kõval kattel.