Kurt Zouma peab jalgpallisärgi kollase helkurvesti vastu vahetama ja tööle hakkama.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
13. juuni 2022, 18:03

Kassipiinajast tippjalgpallur peab oma patte lunastama avalikult prügi korjates ja seinu küürides

Juunikuu esimesel päeval tunnistas kohus lemmiklooma piinamises süüdi Inglismaa jalgpalli kõrgliigas mängiva West Ham Unitedi keskkaitsja Kurt Zouma ja määras talle karistuseks 180 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd. Nüüd on selgunud, et see töö saab olema raske – ja mis jalgpallistaari jaoks ilmselt eriti piinlik – ka igati avalik.

Kui Covidi kõrgaegadel pääsesid Briti saartel paljud ühiskondliku tööga karistatud kodanikud suhteliselt hõlpsalt ehk nad said neid tasustamata toiminguid teha kodustes oludes, siis oma Bengali kassi jalahoopidega kostitanud Kurt Zouma ja tema vend, võigast tegevust filminud amatöörjalgpallur Yoan Zouma (kes sai karistuseks 140 tundi üldkasuliiku tööd) peavad selga ajama kollased vestid ja siirduma tõeliselt räpastesse paikadesse oma patte lunastama.

Nii olid kriminaalhooldajad meestele teada andnud, et neil tuleb oma tunnid täis teha avalikult ja nad peavad arvestama võimalusega, et oma tunnid tuleb ära teha kanalitest sodi välja kühveldades, prügi korjates, avalikke piirkondi koristades ja seintele soditud grafiteid maha küürides.

„Te mõlemad osalesite selles häbiväärses ja taunimisväärses teos selle lemmikloomast kassi vastu,“ ütles ringkonnakohtunik Susan Holdham otsust välja kuulutades. „Teie kohus on kassi eest hoolitseda. Sellel veebruarikuu päeval te seda ei teinud. Te peate arvestama ka sellega, et oma staatuse tõttu peate olema eeskujud ning paljud noored inimesed vaatavad teile alt üles ja tahavad teie moodi olla.“

West Hami klubi mõistis oma kaitsja käitumise hukka, kuid samas meeskonnast teda ei eemaldanud. Siiski trahvis klubi mängijat ligi 300 000 euroga, mis annetati loomade heaolu eest võitlevatele organisatsioonidele. Zouma kaotas ka isikliku sponsorlepingu Adidasega.